Je bent jong en je wil wat

DALFSEN – Een avond over kopen, huren en goed met je geld omgaan. Vrijdagavond 1 maart wordt in de Trefkoele+ in Dalfsen een avond georganiseerd voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het thema is ‘Je bent jong en je wil wat’, waarbij gesproken gaat worden over alles rondom kopen, huren en goed met je geld omgaan.

Gemeente Dalfsen organiseert samen met Rabobank, Woonstichting VechtHorst, Gjaltema Assurantiën, Frijling bewind, SAAM Welzijn, Humanitas, JONG!Dalfsen en Nibud voor dit thema diverse workshops. Jongeren kunnen zich hiervoor inschrijven, afhankelijk van hun interesse.

 

Je wilt graag een huis kopen in Nieuwleusen of een appartement huren in Dalfsen. Maar ja, hoe pak je dat aan? Hoe zit dat nou met een hypotheek of met het inschrijven voor een sociale huurwoning? Of je gaat net starten met je studie en alle kosten komen ineens op je af. HELP! Je moet zoveel regelen: verzekeringen, een studenten-OV, een lening of een kamer. En dan zit je ook nog eens krap bij kas. Hoe fijn is het om wat tips te krijgen?” Zo luidt de inleiding van de promotie.

 

Wethouder Uitslag vertelt over de georganiseerde avond: “Wij vinden het als gemeente belangrijk om jongeren in onze gemeente geldwijs te maken. Een avond als deze helpt jongeren hoe je goed om kan gaan met je geld als je net gestart bent met je studie of wat je moet weten bij het kopen/huren van een huis. Dat we dit met al deze partners organiseren, laat zien dat iedereen dit een belangrijk onderwerp vindt. Wat mij betreft een aanrader voor jongeren om heen te gaan.”

 

Programma

De inloop is tussen 19.00-19.15 uur, waarna het plenaire gedeelte begint. Vanaf 19.30 uur start de eerste ronde met workshops, waarbij jongeren naar een workshop van Nibud, Rabobank of Woonstichting VechtHorst kunnen. Deze workshops zijn gericht op de onderwerpen ‘goed omgaan met je geld’, kopen en huren. De tweede ronde start om 20.25 uur, waarbij gemeente Dalfsen, Gjaltema Assurantiën, Frijling bewind en Humanitas samen een workshop verzorgen over het goed omgaan met je geld en verzekeringen en verzorgen zowel Rabobank als Woonstichting VechtHorst ook een tweede workshop.

 

Inschrijven

Jongeren tussen de 16 en 25 jaar kunnen zich vóór 1 maart inschrijven voor één workshop per ronde. Inschrijven kan via www.dalfsen.nl/financienavond. Meer informatie over de avond en de workshops is te vinden op www.dalfsen.nl/jebentjong.

Artikel delen: