Carnaval is aanstaande in het Piepenplasdorp - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Carnaval is aanstaande in het Piepenplasdorp

VILSTEREN – Carnaval is aanstaande. Vilsteren wordt weer omgedoopt tot het Piepenplasdorp. Vele vrijwilligers zijn druk met alle voorbereidingen rondom het feest op 1, 2 en 3 maart. Dit feest is tot ver over de dorpsgrenzen bekend. Dat maakt dat de Piepenplassers al jaren volle zalen trekken en de tent langzaam uit zijn voegen barst. Gelukkig is dat voor dit jaar opgelost, het Piepenplasdorp krijgt een grotere tent!

Door deze verandering worden er dit jaar onder andere zitgelegenheden gecreëerd en wordt de capaciteit vergroot. Daarnaast zullen er meer toiletten zijn en is er een ruimere entree.
De vernieuwde tent zal zaterdag 23 februari in aanwezigheid van burgemeester Vroomen geopend worden. Hier zal de burgemeester de sleutel overdragen aan Prins Hendriks de 2e die tijdens de carnaval zal regeren over het Piepenplasdorp. De volgende dag is iedereen van harte welkom in de tent om een viering bij te wonen met pastor G. Noordink.

Op vrijdagmiddag 1 maart zijn alle kinderen welkom bij het gezellige kindercarnaval om samen met Jeugdprins Joeksboy de zaal op zijn kop te zetten! Vrijdagavond beginnen de feesten in de vernieuwde carnavalstent met een gaaf optreden van Wir sind SPITZE!

Kaarten voor de zaterdagavond zijn dit jaar voor het eerst via de online verkoop gegaan en waren, ondanks een technische storing, binnen een uur uitverkocht. De vele bezoekers maken er met elkaar vast weer een geweldige sfeer van en zullen hierin begeleid worden door de Feest Directeuren en Luftwaffel.

Zondagmiddag beginnen de Piepenplassers om half 2 met een mooie optocht en aansluitend eindigen de feesten in de tent waar Pater Moeskroen het publiek voorziet van een spetterende muzikale show. Daarna zit het carnavalsweekend erop en staan vele vrijwilligers maandagochtend paraat om alle spullen netjes op te ruimen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.piepenplas.nl

Foto's 2
Carnaval is aanstaande in het Piepenplasdorp
Artikel delen: