Zon en vermaak op boerenmarkt Vilsteren

Zon en vermaak op boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – De collega’s van VechtdalLeeft TV namen zaterdag een kijkje op de zonovergoten boerenmarkt in Vilsteren. De zintuigen werden behoorlijk op de proef gesteld.

Voor De Klomp krulde de geur van houtgestookte brood van Han Joling uit Zutphen in de neus. De natuurlijke ingrediënten, waarvan sommige van biologische oorsprong, komen voor het grootste deel uit Overijssel. De met lamsvlees gevulde saucijzenbroodjes vonden gretig aftrek.

Even verderop stonden Giuseppe Secchi en Aart Jan Zonnenberg van biologisch-dynamische tuinderij De Zonnehorst uit Punthorst met hun kraam. De seizoensgroenten lagen verleidelijk uitgestald en dat had zijn weerslag op het koopgedrag van het publiek. Binnenkort gaan de eerste zaden voor de voorjaarsgroenten de grond in. Gerda Nijeboer en Rebecca Hoorn van de economische korenmolen Windlust en de Baalderborggroep uit Hardenberg brachten talloze soorten meel en bakmixen aan de man en vrouw. De producten worden afgewogen en verpakt door cliënten van de Baalderborggroep en onder meer geleverd aan bakkerijen en de horeca. De molen draait het jaar rond. Wind of geen wind. Als de natuur het laat afweten, draait de molen elektrisch.

Halverwege het terrein stond Gert Jan Beekhuis van visspeciaalzaak Dalfijn uit Dalfsen. Voor hen die op z’n tijd een warm gerookt visje kunnen waarderen was het genieten geblazen. Mooie mootjes zalm werden ter plekke gerookt op beukenhout en die gingen grif van de hand.

Ook de liefhebbers van een mooi stukje kippenvlees werden op hun wenken bediend. Annet ten Velde van Veldhoevekip uit Albergen liet de aanwezigen proeven van een kipgrilworst, vervaardigd van het smaakvolle vlees van de Twense Blauwe. “Deze duurzame kip is gegarandeerd in alle schakels van de keten honderd procent vrij van antibiotica. We geven onze kippen gezond en natuurlijk voer en dat proef je terug”, aldus Annet. Vorig jaar werd Veldhoeve Kip uitgeroepen tot Smaakmaker van 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel.

Kijk voor een impressie van de boerenmarkt in februari hieronder.

Video 1
Video: Boerenmarkt Vilsteren Febr 2019
Artikel delen: