Een welverdiende taart op Valentijnsdag - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Een welverdiende taart op Valentijnsdag

NIEUWLEUSEN – De Speelgoedbank Nieuwleusen is al sinds 2013 actief. Speciaal voor kinderen in de gemeente Dalfsen van ouders die het niet breed hebben.  Dat doen ze op een heel goede en praktische manier.  Hoe? Door te zorgen dat die kinderen leuk speelgoed kunnen krijgen. Zonder te hoeven betalen. Hoe kan dat dan?

Omdat er ook mensen of bedrijven zijn die best wat over hebben voor een ander. Dat inleveren van speelgoed kan op een aantal inleveradressen. De Speelgoedbank Nieuwleusen zorgt ervoor dat het aangeboden speelgoed op een goede manier wordt ingezameld, gecontroleerd, opgeslagen en uitgegeven. De uitgifte van speelgoed is in de Spil in Nieuwleusen. Op  iedere eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. De man die dat heel enthousiast heeft opgestart en organiseert heet Bert Sepers. Als voormalig ondernemer weet hij hartstikke goed hoe je dat moet aanpakken. Hij is er vaak de hele week druk mee. Maar hij doet het niet alleen. Een heel team van enthousiaste vrijwilligers helpt hem daarbij. Dat levert elke maand weer veel vrolijke kindergezichten op.  Maandelijks worden al honderden kinderen blij gemaakt. Als waardering voor Bert en zijn team hebben enkele mensen van de fractie van D66 Dalfsen op Valentijnsdag een lekkere taart aangeboden.  Dat werd zeker als een extra stimulans ervaren om door te gaan op de goede weg.

In de toekomst wil Bert ook graag in het dorp Dalfsen iets voor de kinderen doen. Omdat de reis(kosten) van Dalfsen naar Nieuwleusen geen drempel moeten zijn. Wilt u meer weten van de speelgoedbank Nieuwleusen? Wilt u er gebruik van maken of heeft u ideeën, speelgoed of hulp kijk dan eens op www.facebook.com/speelgoedbanknieuwleusen

of www.despilnieuwleusen.nl/evenement/speelgoedbank-nieuwleusen-uitgifte/

Er is zeker behoefte aan speelgoed voor jongens. Dat speelgoed blijkt om een of andere reden minder lang mee te gaan…….

Artikel delen:
Foto 1