Opening nieuw kantoor Slachtofferhulp Nederland in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Opening nieuw kantoor Slachtofferhulp Nederland in Zwolle

REGIO – ZWOLLE – Donderdag 21 februari 2019 vroeg Slachtofferhulp Nederland, in het kader van de Europese Dag van het Slachtoffer, aandacht voor de positie van het slachtoffer. Bij die gelegenheid werd ook het nieuwe kantoor van het werkgebied IJsselland officieel geopend.

Slachtofferhulp organiseerde een bijeenkomst met vertegenwoordigers vanuit het Openbaar Ministerie, de rechtelijke macht en vertegenwoordigers die dagelijks te maken hebben met slachtoffers van verkeersongevallen, misdrijven, vermissing en rampen. Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel eens te maken gehad met een ingrijpende gebeurtenis met vergaande gevolgen.
Op de dag van het Slachtoffer lanceerde de stichting een bewustwordingscampagne met een duidelijke oproep aan gebruikers van social media om te stoppen met het posten van kwetsende opmerkingen over slachtoffers en nabestaanden van verkeersongevallen, misdrijven en rampen.
In de regio IJsselland, met een centraal kantoor in Zwolle, werken ruim 65 betaalde en onbetaalde medewerkers aan de opvang en begeleiding van slachtoffers. Tot voor kort gebeurde dit vanuit het kantoor in het centrum van Zwolle en met steunpunten in Kampen, Steenwijk en Hardenberg. Vanaf begin februari zijn al deze werkzaamheden gecentraliseerd in een nieuw pand aan de Hanzelaan 340b, nabij het station Zwolle.
Tijdens de officiële opening door de heer Victor Jammers, lid van de raad van bestuur van Slachtofferhulp Nederland, werd symbolisch de sleutel overhandigd aan Hans de Graaf, een van de medewerkers van de regio.
Een bijzonder moment bij de opening was het gedicht van de kersverse stadsdichter van Zwolle Jeroen Kraakman, die is treffende woorden uiting gaf aan de betekenis van slachtofferhulp. Hoe vaak lees je bij een bericht in de krant of internet niet “slachtofferhulp is ingezet”. Enkele simpele woorden met een diepe betekenis, voor mensen die getroffen zijn en weer proberen op te krabbelen.

Foto 1
Artikel delen: