Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 8 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 8

DALFSEN – In de voetballerij is het schering en inslag. Topteams die verliezen van degradatiekandidaten en de daarop volgende week weer de sterren van de hemel spelen. Dit fenomeen komt echter ook voor in de biljartsport. Wonnen de spelers van het eerste team de vorige week alle drie hun partij, deze week was het tegenovergestelde van toepassing.

In hun thuiswedstrijd tegen middenmoter H.Z.W. 1 uit Genemuiden was het direct in de openingspartij al merkbaar. Evert Hulleman had Harm Sterk als tegenstander. Beiden konden ze hun niveau niet waar maken. Sterk was na 39 beurten de gelukkigste. Twee beurten daarvoor maakte hij een serie van 9 en dat deed Hulleman de das om. Hulleman kwam 10 van de 70 die hij moest maken tekort. Zijn moyenne was 1.538 en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. De tweede partij tussen Evert Jan Holsappel en Johan Klaver verliep nagenoeg gelijk aan die van de eerste. Het was Klaver die in de 9e beurt een serie van 14 maakte en direct daarna een van 8. En dat bleek voldoende voor Klaver om na de 31e beurt de winst voor zijn team binnen te halen.

Holsappel bleef steken op 40 van de 60 die hij moest maken. Zijn gemiddelde was 1.290 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Ook Wim Flierman trof het niet. Zijn tegenstander Hans Jurgen Timmerman was juist goed op stoot deze avond. Die had maar 22 beurten nodig om zijn laatste en 55e carambole te laten noteren. In de 6e beurt maakte hij een serie van 11 en het lukte Flierman niet om die achterstand weg te werken. Zijn hoogste serie was 5 en hij kwam 23 van de 60 die hij moet maken tekort. Zijn beloning was 6 wedstrijdpunten. En zo werd het een gevoelige nederlaag. Uitslag 20 – 36 voor H.Z.W. 1.

 

Voor het tweede stond maandagavond de uitwedstrijd tegen De Pomerans 2 in Zwolle op het programma. Rein Smit wist in 31 beurten te winnen van Ab Schreuder. Smit maakte in de 27e beurt een serie van 10 en dat was de basis voor de winst want Schreuder kwam maar 6 van de 43 die hij moest maken tekort. Smit zijn moyenne was 1.580. Schreuder kreeg 8 wedstrijdpunten. Jan Lindeboom was niet in zijn beste vorm. Hij verloor kansloos van Anton van Erp die in 27 beurten zijn 41 te maken caramboles bij elkaar stootte. Lindeboom kwam 17 van de 47 die hij moest maken tekort. Zijn moyenne was 1.185 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. In de derde partij zorgde Albert Holsappel voor de teamwinst. Hij speelde een prima partij want al na 23 beurten had hij zijn 43 te maken caramboles op het scorebord staan. Zijn gemiddelde was 1.869 en zijn hoogste serie bedroeg 8. Zijn tegenstander Ton Bourgonje deed het ook niet slecht. Hij kwam maar 5 van de 35 te maken caramboles tekort en daarvoor kreeg hij 8 wedstrijdpunten. Uitslag: 28 – 30 voor De Trefkoele 2.

 

Het vierde team kreeg donderdagavond de biljarters van De IJssel 2 uit Kampen op bezoek. Van een thuisvoordeel was echter geen sprake want in de eerste partij trof Gerard Verhaar een sterk spelende Remco de Velde Harsenhorst. Verhaar had moeite het spel te maken terwijl de Velde Harsenhorst goed omging met de kansen die Verhaar hem bood. Na 23 beurten had hij zijn 47 te maken caramboles al bij elkaar. Dat deed hij o.a. Met een mooie serie van 10 en zijn moyenne was 2.043. Verhaar moest genoegen nemen met 5 wedstrijdpunten. Hij miste 18 caramboles en zijn gemiddelde was 0.913. De tweede partij werd met het kleinst mogelijke verschil verloren door Joop van Eldik.

Het was geen wedstrijd die de schoonheidsprijs verdiende maar was wel spannend. Hij kwam na 40 beurten slechts één caramboles tekort voor een gelijkspel tegen Harrie Klumper. Van Eldik zijn gemiddelde was 0.800 en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Klumper won dus in 40 beurten. Zijn moyenne was 0.925. In de derde partij wist Henk Dijk de eer te redden. Hij won, net als de vorige partij met een verschil van één carambole, van Jelte Sijtsma. Dijk zijn moyenne was 1.000 en zijn hoogste serie bedroeg 6. Sijtsma kreeg 9 wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 1.096. Uitslag 26 – 33 voor De IJssel 2

Foto 1
Artikel delen: