Handbalsters Morrenhof-Jansen Dalfsen simpel langs Foreholte - Foto: Johan Bokma

Handbalsters Morrenhof-Jansen Dalfsen simpel langs Foreholte

DALFSEN – Op zaterdag 23 februari komt Foreholte op bezoek in de Trefkoele+ te Dalfsen. Het gaat daarbij om de laatste wedstrijd in de reguliere handbalcompetitie.

Voor beide teams staat er niets meer op het spel. Morrenhof-Jansen Dalfsen zal de competitie afsluiten als 6e en zich daarmee plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. Foreholte moet proberen zich te handhaven in de Eredivisie door de degradatiegroep te overleven. Beide teams kunnen dus onbevangen spelen, maar slagen er niet in een wedstrijd te laten zien waar het publiek voor op het puntje van de bank gaat zitten.

Dalfsen begint sterk en het duurt bijna 10 minuten voordat Foreholte er in slaagt het eerste punt op het scorebord te krijgen. Dalfsen heeft er dan al 6 op de teller staan. De voorsprong wordt de volgende 10 minuten verder uitgebouwd tot 8 punten, daarna neemt Dalfsen iets gas terug, waardoor het verschil bij rust 9 doelpunten bedraagt (17-8). Het is overigens niet zo dat Dalfsen de eerste helft geweldig handbal laat zien. Verdedigend staat het wel goed, maar er worden nog teveel goede tot 100% kansen gemist en teveel slordig balverlies geleden.

In het begin van de tweede helft loopt Dalfsen in heel korte tijd tegen 3 tijdstraffen van 2 minuten aan. De keepster wordt in die periodes naar de kant gehaald om een extra veldspeelster in te kunnen zetten. Slordig balverlies kan dan fataal zijn en dat gebeurt een paar keer, waardoor Foreholte zowaar weer wat dichterbij kan komen. Het kost de dames van Foreholte wel heel veel energie en al vrij snel in de tweede helft gaat het kaarsje bij de meeste speelsters uit. Morrenhof-Jansen Dalfsen kan dan toch heel makkelijk, nog steeds zonder groots te spelen, de wedstrijd naar zich toe trekken en weet uiteindelijk met forse cijfers te winnen: 36-20.

Nu volgt een weekend rust en daarna zal, in het weekend van 9 en 10 maart, de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Cabooter Group / Handbal Venlo worden gespeeld. Op dit moment is nog niet bekend of dat een thuis- of een uitwedstrijd zal zijn.