Vrijwilligers gezocht voor Thuisadministratie en Steunpunt Formulieren

Wil jij het verschil maken?
Heb je er wel eens over gedacht om vrijwilliger te worden? Wil je graag iets voor een ander betekenen? En ben je goed in administratie en financiën?

Bij Humanitas maakt je hulp echt het verschil. Je helpt iemand om weer greep op zijn leven te krijgen. Dat doen jullie samen. En jij wordt op jouw beurt bijgestaan door een coördinator die je persoonlijk begeleidt. Heb jij een paar uur per week de tijd om een ander te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Humanitas! Dat kan bij de Thuisadministratie, dan kom je bij de mensen thuis, en bepaal je je eigen tijd. Of bij het Steunpunt Formulieren Dalfsen op dinsdagmorgen, dan werk je met een collega-vrijwilliger in een vast rooster.

Scholing
Bij Humanitas ga je altijd goed voorbereid aan de slag. Je volgt een e-learing en een training. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een coördinator. Bij haar kun je met al je vragen terecht. Tijdens terugkombijeenkomsten kun je kennismaken met andere vrijwilligers en ervaringen uitwisselen.

Wat heb je er zelf aan?
Werken als vrijwilliger bij Humanitas levert je veel op. Allereerst natuurlijk de voldoening dat je een ander kunt helpen. Maar het werk draagt ook bij aan je eigen ontwikkeling. Door de scholing die je krijgt en het werk dat je doet, leer je veel bij. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen. En soms kan vrijwilligerswerk een opstapje zijn naar betaald werk.

Ervaringsverhalen
Als vrijwilliger van Thuisadministratie helpt Martine Jolande om haar financiën op orde te krijgen. Onlangs is Jolande gescheiden en had ze te maken met een heel ander inkomen. Verder maakte het haar onzeker om alles alleen aan te moeten pakken. Zij wilde graag iemand die haar tijdelijk zou ondersteunen. Martine komt wekelijks bij haar thuis, op een moment dat het hen samen uitkomt. Ze zijn gestart met een goed overzicht van inkomsten en uitgaven. Nu heeft Jolande een budgetplan. Dat geeft houvast. Wekelijks bespreken ze de knelpunten die zij tegenkomt. Maar na een half jaar gaat het zo goed, dat Jolande binnenkort alleen verder kan.

Informatie? Is dit iets voor jou? Wil je meer informatie? Bel of mail met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie Dalfsen: 06-2393 3004 – g.bouwers@humanitas.nl

Artikel delen: