De Toekomstmakers presenteert: Het Waterschapsdebat

DALFSEN – De waterschapsverkiezingen staan voor de deur! Op woensdag 20 maart kunt u stemmen op een lid van het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Maar wat zijn eigenlijk de standpunten van de verschillende partijen? Welke rol speelt duurzaamheid in de toekomstplannen? En op wie gaat ú stemmen?

De Toekomstmakers nodigt u uit om dáár achter te komen bij het Waterschapsdebat. Op dinsdag 12 maart om 20.00 in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen.

Het waterschap is verantwoordelijk voor het zuiveren van rioolwater en het bouwen, versterken en controleren van dijken. Met gemalen en stuwen houden ze het waterpeil in balans, zodat natuur en landbouw voldoende water krijgen. Ook wordt er veel samengewerkt om recreatie in, langs en op het water toegankelijk te maken.

Kortom het WDO delta zorgt voor droge voeten bij hoog water, en een eerlijke verdeling bij droogte. Daarnaast onderzoeken ze nieuwe manieren om milieuvriendelijk, duurzaam en zuinig te werken. Een van de ambities van WDO Delta is om in 2025 het etiket ‘energieneutraal’ te hebben.

Op welke manier gaan de verschillende partijen deze ambities verwezenlijken? Tijdens het debat worden alle partijen vertegenwoordigt. Aan de hand van stellingen zullen zij hun standpunten toelichten. Waar moet het water eerst heen in geval van droogte, naar natuur of landbouwgebieden? Is duurzaamheid het belangrijkste criterium voor investeringen? En wat vinden de partijen ervan om een deel van de begroting vrij te maken voor herstel van de biodiversiteit?

Neem uw vragen mee en ontdek welke partij bij u past!

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Artikel delen: