10 km schaatsen en 90 km fietsen voor goed doel - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

10 km schaatsen en 90 km fietsen voor goed doel

DALFSEN – Dalfsenaar Ronald Schuman fietst en schaatst voor goed doel tijdens de Hollandse100. Strijd tegen lymfeklierkanker. 10 km schaatsen en 90 km fietsen tijdens de Hollande100. Ronald Schuman uit Dalfsen, lid van de Toerclub Dalfsen en de IJsclub Stokvisdennen Dalfsen, gaat zondag 17 maart meedoen aan de Hollandse100.

Hij gaat 10 km schaatsen en 90 km fietsen, in en rondom Thialf Heerenveen voor het goede doel, namelijk onderzoek naar lymfeklierkanker.

Ronald, fiets- en schaatsliefhebber.
‘Ik fiets veel en heb vroeger veel geschaatst, maar de laatste jaren kwam ik hier niet veel meer aan toe. Tijdens de 50 jaar Jubileum schaatsavond van de IJsclub in november begon het toch weer te kriebelen om meer te schaatsen. En hoe mooi is het om nu deze twee sporten op 17 maart te combineren voor het goede doel.

Geld voor onderzoek
‘Dagelijks horen we over zieke familieleden, vrienden, collega’s of andere bekenden die lijden aan kanker. Door mijn deelname hoop ik meer geld in te zamelen voor dit goede doel. Elke euro is weer meer onderzoek voor de bestrijding van deze ziekte.’ Verder benadrukt Ronald: ’10 km schaatsen en 90 km fietsen is voor mij een sportieve prestatie, maar natuurlijk niet te vergelijken met de strijd van de mensen die tegen kanker moeten vechten.’ Ronald en dus onderzoek steunen kan via https://www.dehollandse100.nl/actie/ronald-schuman.

Drie weken voor het evenement, waarbij 10 kilometer wordt geschaatst en 90 kilometer wordt gefietst om geld op te halen voor onderzoek tegen lymfeklierkanker, kent de tocht naast de deelname van Ronald al een aantal hoogtepunten. Zo is er al ruim een ton opgehaald en hebben al ruim 400 deelnemers zich inschreven, waaronder BN’ers. Het initiatief van St. Lymph&Co streeft ernaar financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfeklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker.

Zie www.lymph-co.com.

Het inschrijfgeld én alle donaties komen volledig ten goede aan de onderzoekspot voor fundamenteel onderzoek.

Wil je ook meedoen, ga naar www.dehollandse100.nl of steun de actie van Ronald via https://www.dehollandse100.nl/actie/ronald-schuman.

Foto 1
Artikel delen: