12 juli hangt Staphorst vol luchtballonnen

STAPHORST – Staphorst maakt zich op voor de tweede editie van de Balloonfair. Na een succesvolle eerste editie van de Balloonfair in Staphorst zullen dit jaar – op vrijdagavond 12 juli – wederom maximaal 35 luchtballonnen het luchtruim kiezen. Vorig jaar vond de eerste editie in Staphorst plaats na twee succesvolle ballonfeesten in Rouveen.

De werkgroep – Stichting Balloonfair – wil naar eigen zeggen meer mensen uit de regio trekken. De organisatie stelt: ‘Na elke editie evalueren we. Doen we dit volgend jaar weer of doen we het één keer in de twee jaar? Dat hangt af van de belangstelling. Die was tot nu toe zeer goed.’

 

Ook dit jaar is er voor eenieder wat wils waaronder een kinderspeelterrein en een inloopballon.  Hangar 46. Bedrijven die kiezen voor een ballonvaart kunnen hier ontspannen én netwerken. Daarnaast wordt er dit jaar een helikopter ingezet. De helikopter zal rond 17.00 starten met het maken van rondvluchten van zo’n 6 minuten. Liefhebbers mogen tegen en vergoeding meevliegen met een maximum van 4 personen per vlucht.

 

 

Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden via de website www.balloonfair-staphorst.nl.  Er zijn maximaal 35 ballonnen die vrijdagavond 12 juli het luchtruim zullen kiezen en die plaats bieden voor zo’n 150 tot 200 passagiers in totaal. Voor gering bedrag  per persoon begeef je je ongeveer een uur letterlijk met je hoofd in de wolken en  zweef je over (de weilanden van) Staphorst en zijn omgeving.

 

Zie voor meer informatie en reservering voor een ballonvaart: www.balloonfair-staphorst.nl.

Artikel delen: