Zwaar bevochten overwinning d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck ontving in sporthal de Spil Avereest 1 uit Dedemsvaart. D’Ommerdieck staat bovenaan in de poule en Avereest bezet de 5 de plaats. Avereest begon in een hoog tempo en wist met twee rake schoten binnen twee minuten gelijk de stand op 0-2 te brengen.

Het tweede aanvalsvak met Agnes Compagner, Stefan van Veldhuizen, Esther van Dijken en Jasper Ekkelenkamp zette goede aanvallen op en wisten raak te schieten, zodat de stand gelijk was 2-2.

Avereest bleef in hoog tempo spelen en wist weer tweemaal achter elkaar raak te schieten 2-4.

Maar de aanvallers van d’Ommerdieck bleven rustig , wachten de kansen af en brachten de stand weer op gelijke hoogte 4-4. Het eerste aanvalsvak van Martin Alteveer, Gerja Eykenaar, Robert Batterink en Nienke Rijkeboer wist nu beter de aanvallen op te zetten en Gerja Eykenaar zorgde ervoor, dat d’Ommerdieck voor ’t eerst voorsprong kwam 5-4. Maar dat duurde niet lang, want Avereest maakte daarna de gelijkmaker 5-5. Een benutte strafworp door Stefan van Veldhuizen bracht de ruststand op 6-5.

Na rust was er een wissel bij d’Ommerdieck Jasper Batterink kwam in ’t veld voor de moegestreden Jasper Ekkelenkamp. Al snel wist d’Ommerdieck raak te schieten 7-5. Maar zowel de aanval van d’Ommerdieck als van Avereest wist niet te scoren. De verdediging van d’Ommerdieck hield 13 minuten moedig stand. Daarna wisten Martin Alteveer en Gerja Eykenaar de stand op 9-5 te brengen. Er werd nu om en om gescoord tot 11-8.

D’Ommerdieck ging rustig het eigen spel spelen en zorgde voor goed aanvalsspel, en rondde dit af met drie doelpunten op rij 14-8. Na 14-9 was de eindstand 15-9.

Hierdoor behoudt d’Ommerdieck de eerste plaats.

Doelpuntenmakers : Stefan van Veldhuizen 4x, Gerja Eykenaar 3x, Agnes Compagner 2x Martin Alteveer 2x, Jasper Ekkelenkamp 1x, Jasper Batterink 1x, Robert Batterink 1x Esther van Dijken 1x

Op woensdag 13 maart speelt d’Ommerdieck om 19.30 uur in sporthal de Spil de cruciale wedstrijd tegen nummer 2 Centrum 1 uit de Krim .

Artikel delen: