Eind van dit handbal seizoen 

DALFSEN – Eind van dit handbal seizoen  zal het doek vallen voor Stichting Tophandbal Dalfsen. Het zou geweldig zijn als het huidige dames 1  team nog kan presteren in de beker en voor een plek in de halve finales. Dat zou een kroon op het werk zijn van al dat harde werken van het afgelopen jaar.

Voor mij persoonlijk neem ik afscheid van een enorme mooie handbal periode in Dalfsen. Ik heb de eer gehad vanaf het begin bij te mogen dragen aan de ambities die er toen waren, op en om het veld. Ik heb vorm mogen geven aan de beeldvorming middels verschillende vormen van audio en video producties live presentaties en speakeren en de communicatie op sociaal media.

Ik durf te beweren dat Dalfsen de eredivisie dames handbal op de kaart heeft gezet. Middels een unieke trainingsaanbod met daarbij hoorden faciliteiten zoals huisvesting en onderwijs en steun van lokale sponsoren en vele vrijwilligers. Regelmatig werd de sfeer in de Trefkoele als de gezelligste beoordeelt door het publiek in heel Nederland op Internet. Alle Europacup wedstrijden waren strak uitverkocht. Vele jeugdteams uit heel Nederland zijn onze gasten geweest tijdens de wedstrijden van dames 1. Van ver over de landsgrenzen was er bewondering voor wat er in Nederland aan het opbloeien was. Dalfsen leverden veel toppers aan het Nederlands handbal damesteam die voor het eerst op het WK van 2015 in de finales terecht kwamen.

En ik mocht dat allemaal van dichtbij meemaken met al die fijne momenten met  vrijwilligers, speelsters en staf. De feest stemmingen samen met het publiek maakten handbal in Dalfsen uniek. Er ontstond ook een fijne samenwerking met andere clubs die mij vaak vrijblijvend van feedback voorzagen. Dank daar allemaal voor.

Ik ben in mijn videoarchief gedoken en heb gebruik gemaakt van content van collega’s in de lokale media. Ik heb geprobeerd mijn gevoelens in beeld weer te geven van ik de afgelopen 10 jaar. Ik  heb daarin ervaren dat met verenigde krachten alles mogelijk is.

Tot slot wil eindigen met de woorden van “de Generaal” uit 1988:

dit zullen we nooit, nooit meer vergeten.

 

mvg. Mike Medina

Artikel delen: