Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 10 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 10

DALFSEN – Het eerste team deed maandagavond in haar thuiswedstrijd tegen D.O.S. 4 uit Hattem goede zaken. Harry Onderdijk moest het opnemen tegen Henk Fijn. Een speler die goed is voor 130 te maken caramboles tegenover 70 voor Onderdijk.

Ondanks een serie van 17 die Fijn scoorde in de 8e beurt ging het tot en met de 16e beurt eigenlijk gelijk op en was van het moyenne verschil niet veel te merken. Maar in de 24e beurt gaf de stand aan: 99 voor Fijn en 57 voor Onderdijk. Een signaal dat het moeilijk zou worden voor Onderdijk. Echter in de 25e beurt was hij het die met een mooie serie van 13 zijn 70e caramboles liet aantekenen. Hij speelde met een moyenne van 2.800. Fijn miste 27 van de 130 die hij moest maken en kreeg 7 wedstrijdpunten. Evert Hulleman ondervond van zijn tegenstander Harry Fijn veel minder weerstand dan Onderdijk in de eerste partij. Harry Fijn, eigenlijk een speler die liefhebber is van de spelsoort driebanden, liet nagenoeg geen aanvangspositie liggen voor Hulleman. Na 18 beurten was de stand 19 voor Fijn en 28 voor Hulleman.

Maar vanaf dat moment scoorde Hulleman toch met regelmaat enkele caramboles per beurt. Het was in de 35e beurt dat Hulleman met een serie van 6 zijn 70 te maken caramboles bij elkaar had. Fijn, die de indruk wekte het allemaal wel goed te vinden, bleef steken op 41 van de 75 die hij moest maken en hij kreeg dan ook niet meer dan 5 wedstrijdpunten. Het gemiddelde van Hulleman was 2.000. In de derde en laatste partij speelde Wim Flierman tegen Gerard Diender. In deze partij ondervond Flierman weinig tegenstand van Diender. Beiden hadden moeite het spel te maken. Ze wisten in 6 beurten geen enkele carambole te scoren. Toch was het Flierman die na 30 beurten als eerste de 60 caramboles die hij moest maken bij elkaar had. Een gemiddelde dus van 2. Zijn hoogste serie was 9. Diender kwam niet verder dan 35 van de 55 waarvoor hij genoteerd staat. Hij moest genoegen nemen met 6 wedstrijdpunten. Uitslag 36 – 18 voor De Trefkoele 1 dat daarmee haar positie in de top van de C2 klasse verstevigde.

 

Dinsdagavond speelde het tweede team ook thuis en wel tegen Steenwijk 4. Dat je ook op latere leeftijd nog plezier aan de biljartsport kunt beleven liet Joop Belder van Steenwijk 4 als rijpe 90er zien. Verliezen was geen punt voor hem. Maar je zag hem genieten als hij met succes een moeilijk te maken carambole uit zijn keu toverde. Maar nu eerst de resultaten. Rein Smit opende niet goed in de openingspartij tegen Joop Veenbergen. Na 12 beurten had hij nog maar 12 caramboles gemaakt terwijl Veenbergen, die 39 moest maken, al op 18 stond. Vanaf dat moment ging het echter een beetje beter met Smit want in de 20e beurt stond hij met nog 7 te maken caramboles op 42. Nog maar 7 denk je dan, maar het was pas in de 30e beurt dat hij zijn 49e carambole mocht laten noteren.

Intussen was Veenbergen akelig dichtbij gekomen want als hij 1 carambole meer had gemaakt was het een gelijkspel geworden. Smit speelde met een gemiddelde van 1.63 en zijn hoogste serie was 8. Veenbergen kreeg 9 wedstrijdpunten. Op het andere biljart speelde Jan Lindeboom tegen Klaas Kolk. Vanaf acquit speelden beiden niet hun beste partij. Na 13 beurten was de stand 11 voor Klok en 8 voor Lindeboom. Maar daarna kwam Lindeboom beter in zijn spel. Kreeg vertrouwen en dat resulteerde in de 25e beurt tot een verdiende overwinning. Zijn goede gemiddelde was 1.880 en hij maakte een hoogste serie van 9. Klok bleef ballen missen en dat leverde hem niet meer dan 6 wedstrijdpunten op. Hij kwam 14 van de 31 die hij moest maken tekort.

In de laatste partij had Albert Holsappel de eerder vermelde Joop Belder als tegenstander. Ook in deze partij kwamen de eerste te noteren caramboles pas in de 8e beurt. Holsappel kreeg vanaf dat moment meer grip op de ballen en had een sterke fase tot de 19e beurt. Toen stond het 31 voor Holsappel en slechts 6 voor Belder. Maar die kwam met een paar mooie caramboles toch weer aardig in de buurt van de 35 die hij moest maken. Hij miste in de 38e beurt. Bleef steken op 29 gemaakte caramboles en dat leverde toch nog 8 wedstrijdpunten op. Holsappel won dus in 38 beurten. Toen had hij zijn 43 te maken caramboles bij elkaar. Zijn moyenne was 1.131 en ook hij kreeg uiteraard 12 wedstrijdpunten. Uitslag: 36 – 23 voor De Trefkoele 2.

 

In verband met de beurs in de Trefkoele speelde het derde team uit tegen De Pomerans 1 in Zwolle-Dieze. Voor Henk Krol werd het geen lekker potje biljarten. Zijn tegenstander Coenraad de Jong was beter op stoot dan Krol. De Jong pakte na 30 beurten de overwinning toen hij zijn 39 te maken caramboles op het scorebord had staan. Krol kwam maar niet op stoot, kreeg nagenoeg geen aanvangsstoot, maar miste ook maakbare ballen. Hij moest het doen met 16 gemaakte caramboles en dat waren er 23 te weinig. Hij kreeg slechts 4 wedstrijdpunten en zijn moyenne was 0.533. De tweede partij ging tussen Erik Analbers en Ralph van Dijk.

Dit werd een heel andere wedstrijd als de eerste. Beiden moesten 39 caramboles maken. Nu was het Analbers die 12 wedstrijdpunten voor zijn team verdiende. Hij won in 31 beurten, speelde met een gemiddelde van 1.258 en zijn hoogste serie was 8. Van Dijk kwam maar twee caramboles tekort en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Derde man Roelof Bergman en zijn tegenstander Peter Kappert moesten allebei 37 caramboles maken. Na 24 beurten was het Kappert die als eerste zijn 37 bij elkaar had. Bergman speelde wel goed maar kwam toch 8 caramboles tekort voor een gelijkspel. Zijn gemiddelde was 1.208. Uitslag 33 – 23 voor De Pomerans 1

 

 

 

 

 

 

Het tweede team trok de IJssel over om het in Kampen op te nemen tegen de IJssel 2. In de openingspartij speelde Rein Smit, goed voor 49 te maken caramboles, tegen Joop Nijs die er 60 moest maken. De beginfase was voor Smit. Hij scoorde goed en stond even op een moyenne van bijna 4 te spelen maar dat niveau vasthouden bleek teveel gevraagd. Nijs was ook goed op stoot, maar na 21 beurten bleek dat Smit voldoende had opgebouwd in het begin want in die beurt scoorde hij zijn 49e caramboles. Dat deed hij met een moyenne van 2.333. Geen hoge series, de hoogste was 6, maar wel 12 wedstrijdpunten. Nijs kwam nog dicht bij een gelijkspel, maar miste toch 5 van de 60 die hij moest maken. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Daarna speelde Jan Lindeboom tegen Peter van Keulen. Beide biljarters lieten weinig voor elkaar liggen om tot een serie te komen en ze maakten er een lange partij van. Elke stoot werd ruim beoordeeld om tot een oplossing te komen. Na 28 beurten was het Lindeboom die zijn 47e carambole mocht laten noteren. En dat betekende weer 12 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.678. Van Keulen kwam 9 van de 53 die hij moest maken tekort en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Een teamwinst lag in het verschiet maar daar dacht de tegenstander van Albert Holsappel anders over. Tegenstander Lucien Kroeders was heel goed op stoot, en als hij miste bleef er steeds niets liggen voor Holsappel om er een serie van te kunnen maken. Het gevolg was dat Kroeders al na 19 beurten zijn 41 caramboles op het scorebord had staan. Zijn gemiddelde was 2.157. Voor Holsappel werd het dus geen prettige avond. Hij verloor dik. Miste 28 van de 43 die hij moest maken en kreeg slechts drie wedstrijdpunten. Uitslag 29 – 27 voor De IJssel 2.

 

Dan het eerste team. Zij gingen naar de noorderburen in Nieuwleusen om het daar, in de sfeer van een streekderby, op te nemen tegen het eerste team van de Brouwerij. Van een thuisvoordeel was achteraf in het geheel geen sprake want direct al in de eerste partij speelde Harry Onderdijk de sterren van de hemel tegen Henk Kleine. Beiden goed voor 70 te maken caramboles. Maar het was Onderdijk die slechts 14 beurten nodig had voor de winst. In de In de 6de 7e en de 8e beurt scoorde hij samen 28 caramboles. Hij speelde met een gemiddelde van 5! En zijn hoogste serie was 15. De Kleine was ook wel in vorm maar kon niet tippen aan het niveau van Onderdijk. De Kleine kwam 29 caramboles tekort en moest genoegen nemen met 5 wedstrijdpunten. Ook zijn gemiddelde mocht er zijn: 2.928. De tweede partij werd een spannende pot. Evert Jan Holsappel speelde tegen Jan Troost. Tot aan de 21e beurt stonden beiden op 51 gemaakte caramboles. In de laatste en 25e beurt scoorde Holsappel 1 carambole en bleef steken op 57 en dat waren er drie te weinig. In zijn laatste beurt scoorde Troost de 4 caramboles die hij nog tekort kwam en won daarmee deze partij. Het gemiddelde van Holsappel was 2.280 en de hoogste serie die hij maakte was 10. Ook Troost speelde een goed gemiddelde van 2.200 en ook zijn hoogste serie was 10. De slotpartij tussen Wim Flierman en Henk Roo moest uitsluitsel geven welk team met de winst zou gaan strijken. Je kon merken dat er druk op zat. Maakbare ballen werden door beiden gemist maar na 34 beurten was het toch Flierman die zijn 60e carambole mocht laten noteren. De basis daarvoor was de serie van 8 die hij in de 26e beurt uit zijn keu haalde. Roo maakte nog wel een serie van 9 maar kwam 12 caramboles tekort. Daarvoor kreeg hij 7 wedstrijdpunten. Het gemiddelde van Flierman was 1.764. Uitslag 24 – 33 voor De Trefkoele 1

 

Het derde team speelde maandagavond een uitwedstrijd in de sfeervolle biljartzaal van Z.B.C. in de buiten sociëteit van Zwolle. Aan Henk Krol was het de eer om in zijn partij tegen Joop Reimink de wedstrijd te openen. Het werd geen toppartij maar wel spannend. Krol was na 38 beurten de gelukkigste van de twee. Hij won met een gemiddelde van 1.026. Reimink kwam maar drie van de 41 caramboles die hij moest maken tekort en daar kreeg hij 9 wedstrijdpunten voor. In de partij tussen Erik Analbers en Jurrie Reinders waren de rollen omgedraaid. Met dit verschil dat beiden wel hun eigen niveau haalden. Nu was het Reinders die na 24 beurten zijn 41e caramboles mocht laten noteren. Zijn moyenne was 1.708. En Analbers kreeg nu 9 wedstrijdpunten omdat hij slechts drie van de 39 die hij moest maken tekort kwam. Zijn gemiddelde was 1.500. Beiden lieten een hoogste serie van 7 noteren. In de derde partij had Henk Dijk het moeilijk tegen Aart Borst. Borst was in vorm en na 25 beurten had hij zijn 39 te maken caramboles bij elkaar. Dijk probeerde veel, maar moest genoegen nemen met 22 gemaakte caramboles en dat waren er 13 te weinig. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 0.888. Uitslag 33 – 27 voor Z.B.C. 4

 

Het vierde sloot de week vrijdagavond af in een uitwedstrijd tegen K.B.C. 1911 3 in Kampen. Eerste man Gerard Verhaar en tegenstander Ronald Noordman maakten er een mooie en spannende pot van. Na 23 beurten kwam Noordman als winnaar uit de bus. Zijn moyenne bedroeg 1.434. Verhaar speelde met een goed gemiddelde van 1.608 maar kwam 2 van de 39 die hij moest maken tekort. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Ook in de tweede partij ging de winst naar K.B.C. 1911. Nu was het Gerrina Noordman die in 26 beurten won van Joop van Eldik. Haar gemiddelde was 0.961. Ondanks een mooie serie van 8 moest van Eldik genoegen nemen met 8 wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 1.038. Hij kwam 6 caramboles tekort voor een gelijkspel. Wat Henk Dijk maandagavond niet lukte, lukte hem nu wel. Na 24 beurten pakte hij 12 verdiende wedstrijdpunten tegen Simone Westerink. Hij won in 24 beurten met een gemiddelde van 1.291. Simone Westerink was niet in topvorm en miste 8 van de 25 die zij moest maken. En dat leverde haar niet meer dan 6 wedstrijdpunten op. Uitslag 30 – 29 voor K.B.C. 1911 3

 

 

HHH

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1