USV druipt af bij Renado (3-2) - Foto: eigen geleverde foto

USV druipt af bij Renado (3-2)

NIEUWLEUSEN – Op bezoek in Sint Nicolaasga verzuimde USV na rust de concurrent op de ranglijst de nekslag te geven. Waarna Renado in de slotfase alsnog 2x toesloeg. Een hele dure nederlaag voor USV.

De opening was voor Renado. USV kreeg totaal geen vat op rechtsbuiten Giedo de Weerd. De beste man van het veld bezorgde de USV defensie handenvol werk. Dat zou de hele wedstrijd zo blijven. Na een kwartier ging De Weerd er maar weer eens vandoor en zijn voorzet werd knap afgerond door Albert Anne Brouwer (1-0). Op dat moment een verdiende voorsprong. In de 40e minuut kwam de gelijkmaker van Swen Meesters net als de bakken met regen en sneeuw uit de lucht vallen (1-1). Na rust waren de rollen compleet omgedraaid. USV kwam uitstekend uit de kleedkamer.

Een schot van Leon Kooiker werd in de 46e minuut nog ternauwernood onschadelijk gemaakt door de Friese doelman. Een paar tellen later stond USV wel op voorsprong dankzij de schouder van Chiel de Weerd (1-2). USV had vervolgens half uur lang de controle over de wedstrijd. En kreeg een handvol kansen om de marge te vergroten. De beste was voor Ron Meijerink. Na een scrimmage in de modder werd zijn inzet van heel dichtbij toch nog gekeerd door een verdediger op de lijn. Zo mocht Renado blijven hopen op een resultaat. In de slotfase glipte de wedstrijd USV volledig uit de vingers. Doelman Martijn Scheper kreeg in de 78e minuut de spekgladde bal niet onder controle. Albert Anne Brouwer was er als eerste bij (2-2). Het doemscenario voor USV voltrok zich in de 87e minuut. Opnieuw was het Albert Anne Brouwer die het beslissende tikje gaf in een onoverzichtelijke situatie voor het USV doel.  Diep in blessuretijd had de ingevallen Niels Kappert nog een riante mogelijkheid een puntje te redden, maar ook zijn poging ging de mist in. USV had goede zaken kunnen doen, maar zit door deze onnodige nederlaag midden in de gevarenzone. Zondag krijgt USV op sportpark Hulsterlanden bezoek van Oldemarkt. Aanvang 14.00 uur.