Inloopochtend Fysio Vechtdal en samenwerkende partners - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Inloopochtend Fysio Vechtdal en samenwerkende partners

NIEUWLEUSEN – In het kader van “De week van de zorg” organiseert Fysio Vechtdal Nieuwleusen/Balkbrug met een groot aantal samenwerkende partners op
16 maart a.s. van 10.00u tot 12.00u een inloopochtend in het Paramedisch Centrum aan de Omloop 24 in Nieuwleusen.

Onder het motto “Jong en Oud positief gezond de lente in” wordt er voor de inwoners van Nieuwleusen en omstreken voorlichting gegeven over allerlei aspecten rond positief en gezond leven op elke leeftijd. Het belooft een actieve ochtend te worden met o.a. korte workshops, fitheidstests en adviezen omtrent bijvoorbeeld voetverzorging, valpreventie en veilig ouder worden.

De samenwerkende partners willen met deze ochtend vooral laten zien dat samenwerking en korte lijnen in de gezondheidszorg voor de inwoners van Nieuwleusen en omstreken veel voordelen kan bieden. Door verder te kijken dan alleen het eigen vakgebied zijn zij in staat om patiënten/cliënten snel en adequaat hulp te bieden en hen waar nodig door te verwijzen naar de juiste zorgverlener voor passende zorg.

Wie zijn er 16 maart allemaal aanwezig:
Fysio Vechtdal en een ergotherapeut van ’t Zand met o.a. fitheidstesten en adviezen omtrent veilig ouder worden. Tevens workshops over positieve gezondheid, urineverlies, bekkeninstabiliteit en oedeemproblematiek. Voor de jongeren zijn er uitdagende sportchallenges waaraan prijzen verbonden zijn en ook de allerjongsten komen aan bod bij de kinderfysiotherapeut in samenwerking met Kinderoefentherapeut Sanne van Hennik.
Innofeet podotherapie verzorgt samen met pedicures Greetje Wink en Gerda Smit een voetencheck en bijbehorend advies.
Logopedie Nouwels geeft uitleg over hoe leuk en leerzaam communiceren kan zijn binnen ieders bereik, zowel voor jong als oud.
Verder presenteert Interakt Contour zich met informatie over dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en geeft een actieve workshop voor iedereen!
Tot slot zijn ook aanwezig Saam Welzijn met uitprobeermaterialen en Vegro met een scala aan hulpmiddelen.

Voor jong en oud genoeg te beleven, te leren en te ontdekken.
De koffie met koek en ranja staan klaar voor alle bezoekers.
Graag verwelkomen wij alle Nieuwleusenaren voor een positieve gezonde start van de lente!

Artikel delen:
Foto 1