We hebben er weer 1 voor: Hoe is het met: nu Gerbrand Warmelink - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

We hebben er weer 1 voor: Hoe is het met: nu Gerbrand Warmelink

DALFSEN – CREMONA- Oud Dalfsenaar woont in Italië en was afgelopen weekend even terug in Dalfsen om zijn 50e verjaardag te vieren. Het gaat hierbij om Gerbrand Warmelink uit Ankum, die al jaren in Italië woont en daar 2 jaar geleden getrouwd is met zijn Anna. In Italie op de Po vlakte zit hij als bedrijfsleider op een enorm varkens fokbedrijf de enige echte Parmahammen te kweken.

 

Exclusief voor Dalfsennet mogen wij een interview met hem doen.

Strak in het (Armani) pak met bijpassende, doch voor Nederlandse begrippen iets te grote oranje Dolce&Gabbana stropdas, verwelkomt hij ons op zijn feestlocatie ergens in het buitengebied van Dalfsen, want het platteland trekt hem nog steeds het meest.

Op onze vraag of hij wel eens van Dalfsennet heeft gehoord haalt hij zijn met bladgoud beklede iPhone 14 tevoorschijn, om te laten zien dat de Dalfsennet app bovenaan op de startpagina van zijn scherm staat. Kijk dat biedt al perspectief voor een goed interview en fijn om te weten dat Dalfsennet ook in Italië  (dagelijks) gelezen wordt.

Gerbrand, allereerst van harte gefeliciteerd met je (we mogen je zeggen) 50ste verjaardag. Wordt dat in Italië ook zo uitgebreid gevierd? Nee, dat niet. Maar in Italië is het wel een heel belangrijke mijlpaal als je 18  wordt en dat wordt dan ook heel uitbundig en met passie gevierd, zoals alleen Italianen dat kunnen.

Vertel ons eens waar je geboren en opgegroeid bent. Ik ben dus geboren in het buitengebied van Ankum ( locatie houden we geheim i.v.m. de te verwachten paparazzi, red.) en ging daar naar de Sjaloom lagere school. Daarna heb ik de MAVO in Dalfsen doorlopen, de agrarische school in Zwolle, vervolgens wat losse jaren in Almelo en Oenkerk. Eind 2004 ben ik naar Italië vertrokken omdat ik toen even zonder werk zat en zo mooi de gelegenheid kon aangrijpen om eens in het buitenland te kijken hoe ze daar in de varkenshouderij werken. Maar heb je ook de Italiaanse nationaliteit? Nee dat niet, maar wie weet ooit nog eens.

Wat is er dan zo mooi aan Italie? Het mooiste aan Italië vind ik het weer en ook het lekkere eten.

En wat bevalt je niet? Na een korte stilte: het is er veel ongeorganiseerder, dus je moet zelf heel flexibel zijn.

Toen je 2 jaar geleden getrouwd bent, had je zelfs de band KISS waar je enorme fan van was, en ook nog de acteur die Freddy Mercury speelt in de film Bohemian Rhapsody op je bruiloft. Dat is niet zomaar wat, dat je zo’n grootse band als bruiloftsband en ook nog eens zo’n beroemde acteur hebt kunnen binnenhalen, dus mogen we constateren dat het je financieel erg goed voor de wind gaat? Tja, daar laat ik me verder niet over uit.

Oké, andere vraag: wat eten de Italianen het vaakst en wat mis jij wat de Italiaanse keuken niet serveert? We eten daar heel veel pasta, maar overheerlijke stampotten kennen ze daar helaas niet, doch via een speciale smokkel route heb ik voldoende Nederlandse stampotten in onze walk-in ijskast.

Kom je nog weer in Nederland wonen? Voorlopig niet maar wie weet als ik gepensioneerd ben dan zou ik hier in een bejaardentehuis graag willen biljarten met de Ankumse moaten. Maar Gerbrand; tegen die tijd zijn de bejaardenhuizen zo klein en zo vol, dat er geen ruimte meer is voor een biljart, hooguit virtueel op een schermpje.

In Dalfsen kan men zich nog levendig herinneren dat je bij ASC voetbalde, zit je nu bij bv AC-Milaan? Ja klopt, maar niet op het veld, alleen in de skybox die ik elke wedstrijd afhuur voor al mijn Italiaanse contacten…

Ook herinnerd men zich in Ankum je 1e auto nog, wat is daar mee gebeurd, heb je die toen niet in de prak gereden? Yep, dat was een mooie rode Peugeot 104 en op een gegeven moment was ik aan het rijden in het buitengebied van Oudleusen en daar was blijkbaar iets te doen, dus ik wilde een kijkje nemen en rijd mijn auto het weiland op waar het evenement was. Binnen 2 minuten zat hij vol deuken, lekte koelwater en was de helft kleiner geworden, want bleek dat ik de arena van de plaatselijke auto rodeo was opgereden! Gelukkig heb ik voor dagelijks woon-werkverkeer tegenwoordig een zwarte, geblindeerde Fiat 5000, die ook nog eens licht gepantserd is, wat met de rijstijl van de gemiddelde Italiaan wel erg wenselijk is.

Wat zou je de Italianen nog kunnen leren als Nederlander? Nou, heel veel: ten eerste hoe ze een nog beter fok resultaat kunnen halen met de varkens, ze eindelijk eens leren om op tijd te komen op festiviteiten, fatsoenlijk auto te rijden, en last-but-not-least; ze eindelijk eens leren bier te drinken in plaats van altijd en eeuwig die te zure wijnen.

 

En met deze wijze woorden ( overigens in het sappige Dalfser dialect met een lichte Italiaanse tongval gesproken, red.) van Gerbrand, nemen we afscheid van deze zeer vriendelijke Neder-italiaan, die ondanks zijn rijkdom, dure maatpakken, dikke auto’s en veel bling bling toch zo gewoon is gebleven.

 

Foto's 4
We hebben er weer 1 voor: Hoe is het met: nu Gerbrand Warmelink - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
We hebben er weer 1 voor: Hoe is het met: nu Gerbrand Warmelink - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
We hebben er weer 1 voor: Hoe is het met: nu Gerbrand Warmelink - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: