Journalistiekstudenten houden PS-verkiezingsdebat voor jongeren

Journalistiekstudenten houden PS-verkiezingsdebat voor jongeren

ZWOLLE – Martijn Driessen studeert journalistiek aan Hogeschool Windesheim. Om te zorgen dat jongeren zich meer betrokken voelen bij de komende Provinciale Statenverkiezingen (volgens Martijn ‘de saaiste verkiezingen van ons land’), heeft hij samen met een aantal medestudenten en de Provincie Overijssel het Windesheim Verkiezingsdebat 2019 in de steigers gezet.

Niet vanwege een schoolopdracht of voor studiepunten, maar uit eigen initiatief. Vanmiddag om drie uur trapt een bekende televisiepersoonlijkheid af met de masterclass ‘omgaan met politici’, waarna CvdK Andries Heidema de officiële opening verricht. Alle politieke partijen zijn vertegenwoordigd, waaronder ook DENK en FvD en dat is opvallend aangezien die zich de afgelopen tijd afzijdig hielden. De studenten gebruiken alle technische middelen die voorhanden zijn. Zo kunnen de thuisblijvers het debat volgen via www.uitdewerkplaats.nl/verkiezingen.

Plaats van handeling is het hoofdgebouw van Windesheim in Zwolle. De organiserende studenten zijn niet over één nacht ijs gegaan: alle Overijsselse gemeenten zijn uitgenodigd om het debat bij te wonen. Jongeren enthousiast maken voor de meest saaie verkiezingen van Nederland; dat is wat hen drijft. Gevoelsmatig staat de provinciale politiek ver van jongeren af. Met het verkiezingsdebat proberen ze daar verandering in te brengen. Alle politieke partijen uit de provincie zijn hiervoor uitgenodigd.

Het wordt een dynamische middag zonder langdradige debatten, maar met veel vaart, korte videoportretten en interactie met het publiek. De stellingen worden gebaseerd op thema’s die op provinciaal niveau voor jongeren interessant zijn

Foto's 2
Journalistiekstudenten houden PS-verkiezingsdebat voor jongeren
Artikel delen: