Verkiezingsdebat Agnieten College in Statenzaal - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Verkiezingsdebat Agnieten College in Statenzaal

NIEUWLEUSEN – Verkiezingsdebat Agnieten College in Statenzaal“ Nipte overwinning CDA “ .Op 12 maart haalde een bus van de Provincie Overijssel klas 4, van het Agnieten College Nieuwleusen, op voor het beslissende verkiezingsdebat. Het debat vond plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis.

Een spannende maar ook mooie ervaring voor de 4e jaars TL leerlingen.

Vlak voor het debat kregen de jongeren het voorstel onder ogen van de Provincie Overijssel. Het voorstel luidde : “ Al het geld voor Verkeer en Veiligheid besteden we vanaf april 2019 aan het Openbaar Vervoer “. Helaas is er dan geen geld voor 30 km zones, veilige rotondes, en kind – en schoolzones.

Geen enkele partij kon zich in het voorstel vinden, en bijna alle partijen dienden moties of amendementen in. Openbaar Vervoer binnen 5 jaar helemaal duurzaam en groen, gratis Openbaar Vervoer voor 65 plus, waren opvallende hervormingsvoorstellen van twee partijen. Uiteindelijk won het CDA het debat met woordvoerder Nina van den Hoorn. Zij stond achter de interruptie microfoon alsof zij er al jaren stond. Groen Links en de SP eindigden net achter het CDA.

Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provincie Overijssel ook op het Agnieten College, in het Kulturhus van Nieuwleusen.

De peilingen geven een kleine overwinning aan voor Groen Links. Het CDA zal volgens de peilingen niet de grootste partij blijven.

Artikel delen:
Foto 1