Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 12 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 12

DALFSEN – Maandagavond speelde het tweede team een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen H.B.C. 3. De openingspartij ging tussen Wim Flierman, die Lindeboom verving, en Kees van Bruggen. Van Bruggen maakte van acquit direct een mooie serie van 6. Een mooie opsteker als je 39 caramboles moet maken. Flierman speelde ook goed, haalde zijn eigen moyenne ruimschoots, maar zag dat van Bruggen in de 24e beurt zijn 39e carambole mocht laten noteren.

Flierman toverde nog wel een mooie serie van 10 uit zijn keu, maar het bleek niet voldoende te zijn. Hij kwam 8 caramboles van de 60 die hij moest maken, tekort. Zijn moyenne was 2.166 en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Op het andere biljart speelde Rein Smit tegen Rob Poot. Smit begon voortvarend. Na 4 beurten had hij al 24 caramboles op het scorebord staan maar daarna ging het veel minder goed. In de eindfase herpakte hij zich en won in 28 beurten met een gemiddelde van 1.750 en een hoogste serie van 8. Tegenstander Poot was kennelijk door de goede opening van Smit helemaal van stoot. Hij kwam niet verder dan 19 van de 35 caramboles die hij moest maken en daarvoor kreeg hij 5 wedstrijdpunten. In de slotpartij speelde Albert Holsappel een prima partij. Hij had maar 22 beurten nodig voor de 43 caramboles die hij moet maken.

 

Zijn gemiddelde was 1.954 en zijn hoogste serie was 9. Tegenstander Dirk Schaafsma was niet in vorm. Hij worstelde meer met zichzelf dan met de biljartballen en kwam niet verder dan 18 van de 35 waarvoor hij genoteerd staat. Ook hij moest het doen met 5 wedstrijdpunten. Uitslag: 22 – 32 voor De Trefkoele 2

 

Het vierde speelde thuis tegen ’t Akkertien 2 uit Vollenhove. En dat deden ze goed. Alle drie trouwens. Gerard Verhaar begon als eerste man voortvarend tegen Berend van der Laan. Een speler die 49 caramboles moet maken tegenover Verhaar die genoteerd staat voor 39 te maken caramboles. Maar wat van der Laan zou moeten doen deed Verhaar. Hij speelde met een mooi moyenne van 1.772 en hij had na 22 beurten zijn 39 op het scorebord staan. Van der Laan kwam niet verder dan 28 gemaakte caramboles en dat waren er dus 21 te weinig. Hij kreeg slechts 5 wedstrijdpunten van de 12 die er te halen waren. Tweede man Joop van Eldik deed er nog een schepje bovenop. Want hij had al na 17 beurten zijn 33 te maken caramboles gemaakt.

Een gemiddelde van 1.941! en een hoogste serie van 8. Ook zijn tegenstander Tijmen van Dijk haalde bij lange na niet zijn moyenne. Hij moest genoegen nemen met 25 van de 37 die hij moest maken en kreeg 6 wedstrijdpunten. Derde man Henk Dijk kwam dicht bij een gelijkspel maar hij miste slechts 2 van de 31 die hij moest maken en dat leverde toch nog 9 wedstrijdpunten op. Zijn gemiddelde was 0.935. Het was Alwin Rietberg die de eer van zijn team nog redde en 12 wedstrijdpunten mee nam naar Vollenhove. Hij had 31 beurten nodig voor de 35 die hij moest maken. Uitslag: 33 – 23 voor De Trefkoele 4.

 

 

HHH

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1