Koninklijke onderscheiding voor Statenlid - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Koninklijke onderscheiding voor Statenlid

ZWOLLE – Koninklijke onderscheiding voor Statenlid Henk Veltkamp. Als blijk van waardering voor zijn lange politieke staat van dienst ontving Henk Veltkamp van de VVD vanmiddag een koninklijke onderscheiding. Vanaf nu mag hij zich ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ noemen.

12 jaar Statenlid

Veltkamp heeft drie perioden deel uitgemaakt van de Provinciale Staten in Overijssel. Op 15 maart 2007 trad hij voor het eerst toe, nu op 27 maart 2019 neemt hij afscheid. Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Henk heeft onafgebroken deel uitgemaakt van commissies waar de onderwerpen landbouw en natuur aan de orde waren. Hij behandelde het hele terrein in al zijn facetten. Geen eenvoudige materie om alle belangen evenwichtig tot hun recht te laten komen, maar Henk sloeg zich daar op onnavolgbare wijze doorheen.”

Afscheid voor 23 Statenleden

Vandaag nam de provincie in een speciale Provinciale Statenvergadering afscheid van 23 vertrekkende Statenleden. Dat is een minieme minderheid van de in totaal 47 leden die de Provinciale Staten in Overijssel hebben. Morgen, op 28 maart vindt de installatievergadering van de nieuwe Statenleden plaats.

Foto's 2
Koninklijke onderscheiding voor Statenlid - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: