Vandaag: Heino Werkt - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Vandaag: Heino Werkt

HEINO – Elke bedrijf heeft ze. Geheimen! Geheimen over het productieproces. Geheimen over materialen, grondstoffen en machines. Op zaterdag 6 april van vertellen Fakkert Diervoeders en Braakman BV al hun geheimen aan het grote publiek. Beide bedrijven zetten hun deuren wagenwijd open van 10.00 tot 16.00 uur voor de derde editie van “Heino Werkt”.

Een initiatief van de Ondernemersvereniging Heino Aktief. Op het terrein van de twee bedrijven laten Volkerink, Kleinlangevelsloo, LMB Heino, Qwinpro en L3D-printen ook hun producten en/of diensten zien.

Rijkswaterstaat zal exact weten hoeveel verkeer er dagelijks op de N35 rijdt. Maar het zal vast gaan over duizenden voertuigen per dag. Dan kan je het blauw gele pand van Fakkert Diervoeders niet zijn ontgaan. En aan de andere kant van de Ganzepanbrug zie je het bedrijf van Braakman liggen.

“Maar weet het Sallands publiek wat er achter de deuren van deze twee schitterende bedrijven allemaal afspeelt? Welke geheimen deze bedrijven hebben om succesvol te zijn?,” vertelt Toon van der Burg namens de werkgroep Heino Werkt.

Geautomatiseerde fabriek
Het mooie aan deze editie is dat het publiek een kijkje kan nemen in de gloednieuwe en geautomatiseerde fabriek van Fakkert Diervoeders. De fabriek, hal, winkel en kantoren zijn afgelopen jaar nieuw gebouwd en hebben een moderne uitstraling gekregen. Het gas heeft plaats gemaakt voor een warmtepomp en de zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening. De iba’s en de nieuwe sloot met wabi zorgen er voor dat al het (afval) water op eigen terrein “verwerkt” wordt.

Het diervoederbedrijf, dat al 157 bestaat, ontwikkelt, produceert en verkoopt kwaliteitsvoeders met respect voor mens, dier en milieu. Bezoekers kunnen de nieuwe winkel bewonderen en worden door  eigenaar Robert Fakkert en zijn zoon Thomas welkom geheten en krijgen van de medewerkers uitleg over het productieproces; van grondstof tot diervoeder.

Parel
“De ander parel die tijdens Heino Werkt te bewonderen is, is het bedrijf van Gert Braakman. Voor vele mensen misschien een onbekende, maar Braakman timmert letterlijk en figuurlijk al jaren aan de weg,” vertelt Toon. Braakman Dienstverlening is een veelzijdig en technisch breed inzetbaar bedrijf. Braakman detacheert personen, levert en monteert systeemwanden en plafonds, legt vloerverwarming aan in woningen en bij bedrijven. Tijdens de Open Dag worden er leerzame demonstraties gegeven door de medewerkers van Braakman.

Ook vind je bij Braakman een professionele kinderopvang. Fontana is een onderdeel van Braakman BV. Bij Fontana worden per dag maximaal 12 kinderen opgevangen in het buitengebied van Heino. Door het kleinschalige karakter is er meer oog en aandacht voor de kinderen. Kom langs en ervaar zelf de rustige en knusse sfeer.

Veel vertier
Een Open Dag zonder vertier kan natuurlijk niet. Op beide locaties zijn er leuke activiteiten voor  kinderen en ouders. Je kunt bijvoorbeeld de lucht in met een hoogwerker, een graafmachine besturen, ponyrijden, rijden op een heuse skelterbaan, ravotten op een springkussen en een raketauto bouwen. Meer informatie over Heino Werkt is te vinden op www.heinowerkt.nl en www.heinoaktief.nl

Artikel delen: