D’Ommerdieck gaat weer de wei in

NIEUWLEUSEN – D’Ommerdieck sluit zaalcompetitie af en gaat weer naar het veld. De laatste zaalcompetitie voor het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck was tegen Centrum 1 in Gramsbergen. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 11-7 en d’Ommerdieck was er op gebrand om ook nu weer een overwinning te boeken. Tenslotte waren ze al kampioen.

Maar zo gemakkelijk gaf Centrum zich niet gewonnen ! Want het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Centrum in de eerste helft een voorsprong kon blijven behouden. Want na 1-0 werd de stand gelijk 1-1 door Gerja Eykenaar en na 2-1 zorgde Jasper Batterink met een strafworp voor de gelijkmaker 2-2. Na 3-3 wist Centrum uit te lopen tot 5-3. Dec ruststand was 5-4.

Na rust wist d’Ommerdieck gelijk te scoren 5-5. Maar het was Centrum , die eerst raak schoot, gevolgd door d’Ommerdieck met de gelijkmaker 6-6, 7-7, 8-8 en 9-9.

Daarna schoot Centrum tweemaal achter elkaar raak 11-9. Maar ook nu wist d’Ommerdieck weer gelijk te komen 11-11. En door driemaal achter elkaar raak te schieten voor ’t eerst op voorsprong kwam. 11-14. Centrum probeerde om alsnog bij te komen, maar verder dan 13-14 kwamen ze niet.

Een nipte overwinning voor d’Ommerdieck, die terecht kampioen is geworden.

Doelpuntenmakers Jasper Batterink 4x, Gerja Eykenaar 3x, Robert Batterink 2x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Martin Alteveer 2x en Stefan van Veldhuizen 1x.

D’Ommerdieck gaat nu weer op het veld trainen en spelen. Zaterdag 20 april staat de eerste veldcompetitie op het programma. D’Ommerdieck speelt thuis op het terrein van SV Nieuwleusen om 14.45 uur tegen Oranje Zwart 4 uit Zwolle.

De veldtraining is op woensdag 3 april vanaf 18.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom.