Weersverwachting’ met o.a. Ton ten Hove - Foto: Thomas Klomp
Foto: Thomas Klomp

Weersverwachting’ met o.a. Ton ten Hove

OUDLEUSEN – De Toekomstmakers presenteert: ‘Weersverwachting’ met o.a. Ton ten Hove. Het Duurzame Dorpen netwerk van de Gemeente Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent duurzaamheid onder de naam De Toekomstmakers. Op dinsdag 9 april staat het weer en klimaat centraal in De Wiekelaar in Oudleusen om 20.00.

 

Kom, en leer meer over het weer, en hoe u zich kunt voorbereiden op veranderingen in het klimaat! Oud weerman Ton ten Hove vertelt over weer in het algemeen. Hoewel hij al een tijdje niet meer op de lokale radio te horen is, blijft hij bezig met weer. Zelf meet hij ook het weer en daarin ziet hij de dingen echt veranderen. Ton vertelt over zijn passie voor weer, over de veranderingen en over de schaal waarop dat plaatsvindt.

Jeroen Kluck is Overijsselaar én lector/onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft veel kennis van de impact van veranderend weer op met name de bebouwde omgeving. Hij doet onderzoek naar extreme neerslag, hittestress, droogte en de effecten daarvan. Wat komt er op ons af en hoe kunnen we ons voorbereiden? Jeroen zal er met veel passie over vertellen.

Thomas Klomp is Dalfsenaar en werkzaam voor o.a. het Nationaal Deltaprogramma. Hij heeft veel kennis over hoe je de negatieve effecten van extreem weer kunt tackelen. Thomas vertelt over de kansen in de particuliere tuinen, over wat een gemeente voor haar kiezen krijgt vanuit Den Haag en over samenwerking die gezocht moet gaan worden om extremen het hoofd te bieden.

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

 

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Foto 1
Artikel delen: