Portretteren van oude (80+) boeren

Samen met schrijfster Karin Kuiper (weduwe van Karel Glastra van Loon) maken wij, voorlopig in eigen beheer, een beeldend verhalen boek over de geschiedenis van de boer toen.

Afgelopen jaar heb ik samen met een collega een film over het Kolfen, typisch Westfriese sport, gemaakt. Mogelijk wordt die door de interesse van Max tv uitgezonden. Tijdens deze werkzaamheden viel mij het boerenleven en m.n. de hoeveelheid oude boerderijen daar in die regio op en kreeg ik het idee om oude (80+), nog “werkende”, boeren in Nederland te gaan portretteren.
Ik ervaar de ingewikkeldheid van het vinden van deze mensen mede omdat ik niet bekend ben met de regio’s edoch via het CBS begreep ik dat het aantal nog oude “werkzame” boeren in Salland groot is.

Wij verwachten wij dat boeren in die leeftijdscategorie nog werkelijk actief produceren maar zien dat ze vaak nog wat “rommelen” op het erf, de moestuin etc. Voor de authenticiteit en uitstraling hebben wij wel voorkeur als zij nog gewoon op de boerderij wonen.
Wie kan ons hierbij helpen? Zeker wil Dalfsennet hier wel mee helpen, dus beste kijkers reageer even op dit bericht.

Met vriendelijke groet,
Joost van Velsen
Mobiel – 0622236988

U kan Joost ook mailen: info@joostvanvelsen.nl

Artikel delen: