Ledenvergadering  Gemeentebelangen druk bezocht! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Ledenvergadering Gemeentebelangen druk bezocht!

DALFSEN – De ledenvergadering van Gemeentebelangen Dalfsen gehouden bij Cafe rest Het Roode Hert is afgelopen dinsdagavond met bijna 40 leden goed bezocht. Voorzitter van het bestuur van Gemeentebelangen, Jolande Onderdijk was blij met de grote opkomst en ook blij met de vele nieuwe gezichten.

Er werd aan het begin van de vergadering voor de leden, die Gemeentebelangen ontvallen zijn even op een respectvolle manier stilgestaan.

 

De traditionele agenda werd zeer vlot afgewerkt, waarna er volop ruimte was voor vragen en discussie!

Vele onderwerpen kwamen langs zoals de onlangs gehouden verkiezingen van het waterschap, waarbij alle  lokale partijen van Gemeentebelangen zich regionaal hadden gebundeld.

En met succes, een stijging van van 1 naar 3 zetels, aldus voorzitter Jolande Onderdijk.

 

Ook de inbreng van fractievoorzitter Jos Ramaker en de bijdrages van de wethouders Andre Schuurman en Ruud van Leeuwen over de diverse onderwerpen, zoals wonen, sociale Domein, de jeugdzorg en de duurzaamheid kwamen volop aan bod. En brachten leuke discussies op gang.

Waarbij de jeugdzorg het onderwerp was,  wat de Gemeente de meeste zorgen baat en waarbij de kosten heel erg hoog zijn, aldus wethouder Ruud van Leeuwen.

En waarbij vanuit Den Haag nog te weinig op dit moment wordt gecompenseerd, wat dus een hele grote opgave wordt voor alle Gemeenten in Nederland om de begrotingen weer sluitend te krijgen.

 

Maar ook werden de veel besproken onderwerpen van de Damito beurs door Ingrid Kappert nog even toegelicht, waaraan Gemeentebelangen dit jaar wederom had deelgenomen.

“We willen graag horen wat er leeft binnen onze Gemeente, en dat hoor je onder het genot van een kopje koffie op zo’n beurs” aldus Ingrid Kappert.

 

De avond werd afgesloten met een “toast” op een goed komend nieuw jaar voor Gemeentebelangen!  Met nog een extra aangeboden consumptie van wethouder Andre Schuurman die  tevens op deze dag nog wat te vieren had!

 

U bent met al u vragen en opmerkingen welkom bij Gemeentebelangen,

GB vergadert op de donderdagavonden in het Gemeentethuis, wel dient u zich vooraf dan even te melden bij de fractiesecretaris; Mevr. Inge Haarman.

Via de website van de Gemeente Dalfsen kan dit ook via de mail van GB. U bent van harte welkom!

 

Foto's 2
Ledenvergadering  Gemeentebelangen druk bezocht! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: