Oranje concert in Grote Kerk - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Oranje concert in Grote Kerk

DALFSEN – Op vrijdag 26 april 2019 om 20.00 uur in de Grote Kerk een Oranje concert kerk open om 19.15 uur.. Het christelijk Mannenkoor Zwolle, opgericht 22 mei 1990 maar er kan bij dit koor gesproken worden van een relatief jong koor met een rijke voorgeschiedenis. Het koor wordt bemand door ruim vijfentachtig leden, waarvan de oudste behoorlijk in leeftijd verschilt met de jongste.

Het doel van het koor is bij de oprichting omschreven met de woorden: “De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zang in het algemeen en het geestelijke lied in het bijzonder”. Deze volzin houdt in de praktijk in dat het koor repeteert, concerten en uitvoeringen geeft, medewerking verleent aan kerkdiensten en bijeenkomsten, deelneemt aan evenementen op muzikaal gebied zoals concoursen enz. en/of zulke evenementen (mede)organiseert.

De begeleiding op de piano is in handen van Wilko Veldkamp en het orgel door Johan Smit, ook doen mee, op de saxofoon Annemiek Dijken en op klarinet Irene van Dijken, de algehele leiding is in handen van dirigent Harry Koning, De opbrengst is onder aftrek van de kosten t.b.v. instandhouding Grote Kerk.

voor meer informatie zie www.cmkz.nl

Foto 1
Artikel delen: