Help de bijen met Hessum Stroomt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Help de bijen met Hessum Stroomt

HESSUM – Hessum Stroomt wil meer ‘bij-vriendelijke’ bloemen zaaien in Hessum-Vennenberg-Rechteren. Op 22 april is het weer Nationale Zaaidag, een initiatief van de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden.

De afgelopen jaren hebben al duizenden mensen op die dag bloemen gezaaid om de bijen te helpen. Dat is hard nodig, want de bijen hebben het moeilijk. En dat is ook slecht nieuws voor ons, omdat ons eigen voedsel voor een groot deel afhankelijk is van bestuiving door bijen. Maar gelukkig kunnen we ze helpen, door ze bij te voeren! Gewoon bloemen zaaien waar de bijen dol op zijn, van biologisch bloemenzaad (van bestrijdingsmiddelen worden de bijen ziek).
Om aan te sluiten bij de Nationale Zaaidag start Hessum Stroomt (een enthousiaste groep bewoners van Hessum, Vennenberg en Rechteren) deze maand een initiatief om meer ‘bij-vriendelijke’ bloemen te zaaien. Iedereen in Hessum, Vennenberg en Rechteren die een zonnig stukje tuin, berm of land over heeft, kan meedoen. Biologisch bloemzaad is te koop bij de Bijenstichting of gratis op te halen bij de lokale uitdeelpunten van de Pollinators (zolang de voorraad strekt!). Vanuit Hessum Stroomt kunnen we advies geven over zaaien en onderhoud van de bloemenweitjes, en gezamenlijk biologisch bloemzaad bestellen. Wie mee wil doen of meer informatie wil, kan contact opnemen met Joos van Bekkum: joosvanbekkum@gmail.com en Eva Vroom: eva.vroom@gmail.com

Foto's 2
Help de bijen met Hessum Stroomt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: