Rectificatie

Ik lees zojuist uw bericht op Dalfsennet over Michel V. De inhoud (er wordt verwezen door middel van een link) is onjuist. Mijn client Michel V. is uitsluitend veroordeeld voor het niet houden van een goede administratie, wat wettelijk verplicht is, maar hij is van alle overige punten vrijgesproken.

 

Hij heeft als straf enkel twee maanden geheel voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen plus een taakstraf. De voorwaardelijke gevangenisstraf is bedoeld om te voorkomen dat Michel V. weer iets strafbaars doet. Hij heeft dus uitdrukkelijk geen celstraf gekregen, zoals u nu schrijft.

 

Zeker als u dit afzet tegen de eis van de officier van justitie, die 15 maanden cel eiste, dan ziet u in dat de rechtbank de zaak heel anders heeft beoordeeld: namelijk door het opleggen van niet meer dan een werkstraf.

Ik stuur u bijgaand het vonnis. Ik verzoek u per direct tot rectificatie over te gaan. Door uw bericht ( welke onder de link zit) beschadigt u mijn client, zeker door hem ‘zwembadoplichter’ te noemen, terwijl hij juist is vrijgesproken van de meeste feiten.

Met vriendelijke groet,

advocaat

 

 

Artikel delen: