Pontje

DALFSEN – Moeder met kinderen dienend op pontje. Vanmiddag een mooie fietstocht gemaakt. Rond 4 uur via Hessum over het pontje weer terug naar de Stokte.

We moesten even wachten want het pontje was net met wat kinderen weer naar de overkant. Maar daar werd niet uitgestapt, moeder kwam bij de kinderen in en voer weer onze kant op.
Het leek erop dat moeders de kinderen 3 a 4, niet erg in de hand had.
Ook aan onze kant werd niet uitgestapt. Moeder en kinderen gingen met het pontje weer mee terug naar de overkant. Wij stapten uit om onze fietstocht voort te zetten. Moeder en kinderen gingen voor de zoveelste keer met het pontje naar de overkant. We hoorden veel gejoel, keken achterom en stapten van onze fiets van verbazing. Wat bleek……Moeder er haar kroost schommelden zo hart als ze konden met het pontje naar de overkant. Wij keken elkaar aan en zeiden: hoeveel verstand heb je als moeder om dit voorbeeld aan je kinderen te geven/ mee te doen. Op dat moment hoopte ik dat de kabels van het pontje zouden knappen en ze zo met de stroom mee zouden afzakken……
Mensen waar zij we mee bezig, als volwassenen op deze manier met hun kinderen de boel “vernielen”. Andere gebruikers zijn hier straks de dupe van.
Ik zou zeggen, moeder met de 4 kinderen, gebruik uw verstand en geef het goede voorbeeld…..

Artikel delen: