SV Dalfsen verstevigt koppositie door winst op Asser Boys - Foto: eigen geleverde foto

SV Dalfsen verstevigt koppositie door winst op Asser Boys

DALFSEN – Dalfsen speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Asser Boys, iets verderop speelde concurrent Lemelerveld tegen de plaatselijke FC. Beide Dalfser verenigingen zijn in een heftige strijd verwikkeld om het kampioenschap terwijl de beide Asser clubs strijden om degradatie te ontlopen. Voor alle ploegen stond er dus wat op het spel en dat was te zien op het veld en in de uitslagen.

Dalfsen nam vanaf het begin het initiatief en zette de ploeg uit Assen onder druk. Al na 10 minuten viel Stefan Jansen of Lorkeers geblesseerd uit  nadat hij zich had verstapt, Frank Schurer was zijn vervanger. In de veertiende minuut leidde één van de aanvallen tot een doelpunt maar de scheidsrechter beoordeelde dat de bal niet geheel over de lijn was gegaan. Dalfsen kreeg diverse kansen maar het was Asser Boys dat scoorde. Er werd gerust met een 1-0 achterstand terwijl Lemelerveld met een voorsprong van 0-1 ging rusten.

Dalfsen kwam overtuigend uit de kleedkamer en zette nog meer druk op de defensie van Assen. Het duurde niet lang voordat de eerste goal viel, Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker in de 67e minuut. Assen moest alle zeilen bijzetten en had hier veel overtredingen voor nodig, maar liefst 6 gele kaarten leverde dit op waarvan er ook twee zomaar rood hadden kunnen zijn. Dalfsen bleef lekker combineren en doelpunten van Daan van der Vegt en Jeroen Kamphuis zorgden voor een comfortabele voorsprong. Dalfsen gaf de overwinning niet meer uit handen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil tussen Dalfsen en Lemelerveld opgelopen tot 4 punten. Op paasmaandag speelt Dalfsen thuis tegen Emmeloord, aanvang 14.00 uur.