USV verrast Dwingeloo (4-0) - Foto: eigen geleverde foto

USV verrast Dwingeloo (4-0)

NIEUWLEUSEN  –  Coach Yves Heskamp van USV heeft na de ongelukkige 1-0 nederlaag van vorige week tegen koploper VENO zijn team weer goed op de rit.  De blauwwitten boekten op sportpark Hulsterlanden namelijk een eclatante 4-0 overwinning tegen het op papier veel sterker geachte Dwingeloo.  Door deze riante zege zal het vertrouwen in de USV selectie op het ontlopen van de gevreesde nacompetitie gegroeid zijn en daar is ook alle reden toe.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Annink was de thuisploeg de bovenliggende partij, Met gevarieerd en verzorgd spel zette het de Dwingelers onder druk. Dat dominante spel werd uiteindelijk in de 33e minuut ook verzilverd. Een inzet van Ron Meijerink werd in eerste instantie door doelman Erwin Hof gekeerd maar op de intikker van Leon Kooiker was de sluitpost kansloos. Zeven minuten later was het alweer raak voor USV. Na goed doorzetten van Kooiker kon Meijerink de bal eenvoudig in het doel schuiven, 2-0. Onder aanvoering van aanvoerder en spelmaker Sander Nijstad en met de snelle Mel;vin en Dennis Koning probeerde Dwingeloo wat terug te doen. De defensie van USV stond echter als een huis en als het wel dreigend werd dan was keeper Martijn Scheper altijd nog de grote sta in de weg.
Na de thee moest Dwingeloo alle risico’s nemen om terug te komen in de wedstrijd maar dat was natuurlijk een kolfje naar de hand van de Nieuwleusenaren. USV maakte daar dan ook dankbaar gebruik van. Niet alle kansen werden in doelpunten omgezet maar in de 57e minuut was het wel weer raak. Leon Kooiker’s voorzet werd keurig door Niek Hamers binnengegleden, 3-0. Jhonata Cesario kreeg hierna op aangeven van Meijerink een unieke kans om de 4-0 te laten aantekenen maar zijn kopbal werd door Hof onschadelijk gemaakt. Leon Kooiker bepaalde uiteindelijk met een prachtige treffer de eindstand op 4-0.

Donderdagavond komt nummer twee FC Oldemarkt op bezoek in Nieuwleusen. Om 18.45 uur wordt er onder leiding van scheidsrechter D. Brokelman op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Tweede paasdag speelt USV in Steenwijk tegen Steenwijker Boys. Deze wedstrijd op sportpark De Koperberg begint om 14.00 uur.