Programma Oranjevereniging Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Programma Oranjevereniging Hoonhorst

HOONHORST –Koningsdag: De Oranjevereniging Hoonhorst organiseert ook dit jaar weer allerlei activiteiten op- en rondom Koningsdag. Er worden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het programma staat hieronder weergegeven.

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. Deze dag begint met een Oranje fietstocht van ongeveer 25 km. Vanaf 9.30 uur tot 11.30 uur kunt u zich hiervoor opgeven. Onderweg zorgen wij voor koffie/thee en een plakje cake.  Deelname is gratis. Ondertussen wordt er voor de kinderen een Oranje Kinderbingo georganiseerd. Deze bingo begint om 10.00 uur. De deelname is gratis en er zijn fraaie prijzen te winnen.

Vanaf 12.30 uur vertrekt de Oranje optocht m.m.v. Polyhymnia uit Lemelerveld. De optocht start op het Kerkplein. Hierbij worden de kinderen (en ouders) van harte uitgenodigd om met hun versierde voertuigen mee te rijden in de deze kleurrijke optocht.

Als hoofdprogramma wordt er weer een ouderwetse Oranje zeskamp georganiseerd. De zes deelnemende teams nemen het op een aantal spectaculaire spel-onderdelen tegen elkaar op. De strijd begint om 14.00 uur. Deze zeskamp is leuk voor de deelnemers, maar nog veel vermakelijker voor het publiek. Mis dit dus niet !

Tegen 16.00 uur start DJ Ronny Lubberts de muziekinstallatie op en heeft Marcel Hoonhorst uit Luttenberg de Dorps BBQ aangestoken om iedereen te voorzien van een heerlijk stukje vlees of een lekkere salade.

Onthulling nieuwe dorpsvlag
Hoonhorst heeft een eigen vlag. Op feestelijke dagen wordt het fraaie dorp opgesierd met deze mooie, onderscheidende vlaggen. In het kader van het 250 jarig bestaan van Hoonhorst (in 2020) is een werkgroep aan de slag gegaan met het ontwerpen van een nieuwe dorpsvlag. De opdracht was het ontwerpen van een vlag, die de eenheid van het dorp symboliseert, en bij iedere feestelijke gelegenheid (en dus niet uitsluitend tijdens het 250 jarig bestaan) in top kan. De Oranjevereniging is gevraagd om de nieuwe vlag te gaan voeren en de distributie te verzorgen. De nieuwe dorpsvlag wordt op koningsdag, in de pauze van het middagprogramma, formeel onthuld  door burgemeester Erica van Lente.

Ludieke veiling
Vanaf 16.00 uur wordt na de zeskamp een ludieke velling georganiseerd. Deze veiling is een gezamenlijk initiatief van de Oranjevereniging, De Bergruiters en toneelvereniging Kolde’r’. De opbrengst van deze veiling is voor de organisatie van de festiviteiten rondom het 250 jarig bestaan van Hoonhorst in 2020.

Het is een veiling per opbod. Per kavel wordt een minimale prijs, de startprijs, vastgesteld. Belangstellenden mogen deze, of een hogere prijs bieden en hebben steeds een beperkte tijd om te reageren op het laatste bod. Uiteraard wordt de kavel verkocht aan de hoogst biedende. Er mag alleen geboden worden door personen die zich voor de veiling hebben geregistreerd. Deze personen ontvangen na de inschrijving een op naam gesteld nummer waarmee geboden kan worden. Er kan niet op “de pof” worden geboden. De gewonnen kavels moeten direct na afloop van de veiling worden afgerekend. Dit kan contact of met de pin.

De te veilen objecten staan weergegeven in een kavellijst. Deze kavellijst is een week voor de veiling in te zien op de website van de Oranjevereniging (www.oranjevereniginghoonhorst.nl) en voor de veiling af te halen in de feesttent.

Dorps BBQ
Na de zeskamp (vanaf 16.00 uur) kan eenieder aanschuiven bij de dorps BBQ. Hierbij kan, zonder opgave, worden genoten van een door Marcel Hoonhorst (uit Luttenberg) geheel verzorgde barbecue. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door D.J. Ronnie Lubberts.

Op zondagmiddag 28 april is iedereen die de respectabele leeftijd van 50 jaar heeft bereikt van harte welkom in de feesttent. Deze middag wordt samen met de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) de 50+ middag georganiseerd. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door

Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren. Wij beloven u een onvergetelijk gezellige middag. Vanaf 14.30 uur gaat het feest beginnen.

Vanaf 20.00 uur wordt voor de volwassenen de Oranje Bingo georganiseerd. Voor een bedrag van 8 euro per plankje kunt u meedingen naar één van de 45 prijzen. Dit zijn serieuze prijzen die door onze sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Als u van een beetje spanning houdt, en niet vies bent van een vette prijs, dan mag u deze bingo natuurlijk niet missen. De tent is vanaf 19.30 uur geopend en uiteraard kan er na afloop gezellig worden na-geborreld.

Alle activiteiten vinden plaats op het veldje “Achter de Molen” (van Fakkert) in Hoonhorst. Wij hopen u daar te ontmoeten.

Oranjevereniging Hoonhorst

Foto's 2
Programma Oranjevereniging Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: