Tips voor een groene toekomst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Tips voor een groene toekomst

OUDLEUSEN  – Hoe we morgen leven, hangt af van wat we vandaag doen. Gisteren 9 april vond de derde inspiratie avond plaats van de Toekomstmakers in de Wiekelaar in Oudleusen. Verschillende weer en klimaat deskundigen vertelde over veranderingen in het klimaat en hoe je je hier op kan voor bereiden.

Oud rtv oost weerman Ton ten Hove deelde met veel humor zijn kijk op het weer. Hij toonde het resultaat van 30 jaar zomer-klimaat statistieken uit zijn eigen achtertuin. Waarop je bijvoorbeeld kan zien dat de gemiddelde zomertemperatuur met 0,5 graad gestegen is.

Lector en onderzoeker Jeroen Kluck gaf een inspirerende presentatie over menselijke invloed op het klimaat. Zijn tip: doe een voetafdruktest! Bijvoorbeeld via: https://voetafdrukoverijssel.nl/ Dit brengt in kaart welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op de aarde.

 

Dalfsenaar Thomas Klomp werkzaam voor o.a. het Nationaal Deltaplrogramma nam het stokje over en gaf praktische adviezen die je kan toepassen in je eigen tuin. Haal bijvoorbeeld wat stenen uit je tuin! Groene tuinen zorgen dat het hemelwater in de bodem opgenomen wordt. Ook komen er meer insecten, bijen, vlinders en vogels op af.

 

De Toekomstmakers #4 – Waterstof in de energie transitie

 

Op donderdagavond 16 mei, om 19.00, in de Spil in Nieuwleusen staat de vierde avond van de Toekomstmakers geheel in het teken van Waterstof. De avond begint met de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Deltaplan waterstof’. Rond 20.00 geven verschillende sprekers antwoord op de vragen; –    Wat is waterstof nou precies?

  • Hoe werkt het?
  • Hoe ziet het gebruik van waterstof er in de toekomst uit?

 

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

 

Contact via: detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

 

Foto 1
Artikel delen: