Wolf gespot in Hessum?

Wolf gespot in Hessum?

DALFSEN – HESSUM – Tijdens mijn wandeling op zondag 21 april (1e paasdag) om 16.30 uur over de Markeweg in Hessum werd mijn aandacht getrokken door 2 fietsers die waren afgestapt en al wijzend naar iets keken.

Dichterbij komend zag ik al snel waarom, de afgestapte persoon zei: ” dat is geen hond he” ik zei “nee echt niet, dat is een wolf” voor bijna 100% zekerheid. Deze liep duidelijk zichtbaar op een akker langs een bosrand wat heen en weer alsof hij een spoor volgde en even later het bos in liep.

Verbaasd ben ik vervolgens verder gelopen en tot mijn grote schrik kwam er even verderop uit een bospad een wild vluchtende ree aangerend die mij bijna omver liep of sprong. Passanten (het waren Dalfsenaren) hebben dit van dichtbij gezien en reageerden eveneens geschrokken. Al verder lopend kwam (diezelfde) wolf weer het bos uit, zijn weg vervolgend op een naastliggend akker en verdween even later opnieuw het bos in.

Ik heb mijn bevindingen kunnen delen met een aanwonende en tijdens dit gesprek kwam er nogmaals een ree het bos uit rennen. Hij (de aanwonende) vertelde mij dat reeën dat normaal overdag niet doen mits zei opgejaagd worden. Ik heb mijn wandeling enigszins verbaasd en geschrokken, maar genietend van de natuur en het mooie weer, kunnen vervolgen.

Artikel delen: