Motorcoureur Justin Fokkert leert snel - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Motorcoureur Justin Fokkert leert snel

DALFSEN   – Motorcoureur Justin Fokkert leert snel en veel in korte tijd. De 12 jarige Dalfsenaar Justin Fokkert kan tevreden terugkijken op afgelopen raceweekend in het Spaanse Valencia, waar hij met zijn team neerstreek op het circuit van Ricardo Tormo om uit te komen in de European Talent Cup van het FIM CEV.

De European Talent Cup (ETC) is een Spaanse competitie en kent
63 internationale deelnemers verdeeld over 20 verschillende nationaliteiten van over de hele wereld afkomstig. De deelnemers zijn tussen de 12 en 17 jaar oud en rijden allemaal op een standaard Honda Moto3 motor. De gemiddelde top snelheid van deze motoren ligt rond de 220 km/u.

De eerste 38 deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de hoofdrace, de overige deelnemers gaan van start in een Serie2-wedstrijd.

Gelukkig waren de weergoden in Valencia dit keer gunstig gezind in tegenstelling tot de vorige race begin april in het Portugese Estoril, daar waar de regen regelmatig met bakken uit de hemel kwam. Ook de straffe wind maakte de omstandigheden op de baan erg moeilijk. De jonge nog onervaren Justin in dit zeer sterke internationale deelnemersveld had dan ook alle moeite om zijn Honda op de baan te houden. Maar afgelopen weekend in Valencia kon Justin onder relatief gelijke baanomstandigheden werken aan de richtlijnen op de baan in combinatie met het uitlezen van de data. Dat pakte goed uit.

Voorlopig kan en mag Justin nog niet verwachten om te kunnen uitkomen in de A-groep, zover is hij nog niet, dat gat is nu nog te groot. Maar progressie wordt er zeker wel geboekt. Justin is leergierig en liet in Valencia zien dat hij in staat is om continue zijn tijden te verbeteren.
Het is mooi om te zien hoe hij nu al deze groei doormaakt.

Het ETC is een geweldige leerschool voor jonge motorcoureurs.

In het weekend van 31 t/m 2 juni gaat Justin deelnemen aan een standaard moto3 wedstrijd op het TT circuit van Assen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door een Tsjechisch/Duits organisatie met de naam AAIMC Honda Talent Challenge powerd by Dunlop.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in onze pit box!

Foto's 3
Motorcoureur Justin Fokkert leert snel - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Motorcoureur Justin Fokkert leert snel - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: