De Toekomst van Waterstof - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

De Toekomst van Waterstof

NIEUWLEUSEN – Op donderdag 16 mei in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen vindt de vierde avond van de Toekomstmakers plaats. Geheel in het teken van Waterstof. Ter aansluiting op het dagprogramma van Pioneering en de Gemeente Dalfsen organiseert de Duurzame Dorpen een speciale avond rondom de toekomst van Waterstof.

Om 19.00 begint de avond met de vertoning van de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Deltaplan Waterstof’. Deze laat zien dat er in Nederland al druk geëxperimenteerd wordt met waterstof.

Heeft u de documentaire al gezien? Dan kunt u om 20.00 aansluiten om meer te leren van drie inspirerende sprekers!

Wat is waterstof precies en hoe werkt het eigenlijk? Aan de hand van een waterstof experiment laten Fenna van de Watering (GroenGebogen) en Gerard Bijvang dit zien.

Kees Hofstee is architect en werkt aan de eerste waterstofwijk van Nederland in Hoogeveen. Hier zullen tachtig woningen verwarmd worden via een cv-ketel die op waterstof werkt.

Thijs Mosterman, duurzaamheidambtenaar bij de Gemeente Dalfsen verteld hoe de gemeente samen met inwoners, ondernemers en energie coöperaties naar oplossingen zoekt voor een duurzame toekomst. Is VechtdalWaterstof een oplossing?

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Toegang is gratis.
Voor meer informatie contact: detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

Foto 1
Artikel delen: