Film, klassiek en cabaret in Theater De Stoomfabriek

Film, klassiek en cabaret in Theater De Stoomfabriek

DALFSEN – De film Darkest Hour, een bijzonder concert van violiste Maria Milstein en een avondvullend programma van aanstormend cabarettalent Daniëlle Schel. Allemaal in de eerste helft van mei te zien in Theater De Stoomfabriek.

Acteur Gary Oldman brengt in de Darkest Hour op weergaloze wijze Winston Churchill tot leven. Het is een meeslepend WO II-drama geworden over het moment dat Churchill het overnam van de falende Britse premier Chamberlain en het opnam tegen Hitler. Regisseur Joe Wright vertelt het verhaal van Churchill tijdens zijn eerste maand als premier. Een maand van beproevingen. Zo moet hij kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn land wil vechten. Vrijdag 3 mei te zien in het theater aan de Vecht. Aanvang: 20.00 uur.

Geboren in Rusland, opgegroeid in Frankrijk en uiteindelijk neergestreken in Amsterdam waar ze het Van Baerle Trio oprichtte: violiste Maria Milstein, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs in 2018. Zondag 5 mei geeft zij acte de présence in De Stoomfabriek. De rode draad? Het Septet van Beethoven. Aanvang: 15.00 uur.

Maria wordt zondag bijgestaan door Hessel Moeselaar (altviool), Melle de Vries (cello), Wilma Jongsma (hobo), Lindy Karreman (hoorn), Sergio Sanchez Martin (klarinet), Andres Subiela (contrabas) en Rachel Parker (fagot). Aanvang: 15.00 uur.

Een interview mt Maria Milstein is hieronder te beluisteren.
Wie tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs in de wacht sleept kan wel wat. ‘Haar typetjes zijn sterk en schuren op een fijne manier de lachspieren’, merkte de jury op. Dan heeft u alvast een idee. Het overkwam Daniëlle Schel in 2017 en toen kwam alles in een stroomversnelling. Samen met gitarist Luuk Janssen staat zij vrijdag 10 mei op het podium van het Dalfser theater. Aanvang: 20.30 uur. Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes. Dat u het weet.

Interview Daniëlle Schel is hieronder te beluisteren.
Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Foto's 3
Film, klassiek en cabaret in Theater De Stoomfabriek
Film, klassiek en cabaret in Theater De Stoomfabriek
Artikel delen: