Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst

HOONHORST – De Oranjevereniging Hoonhorst  is erg tevreden met het verloop van alle festiviteiten rondom Koningsdag. Na een periode van zonovergoten weer waren de vooruitzichten voor Koningsdag nat en koud. De temperatuur had best een paar graadjes hoger had mogen zijn, maar, op de fietstocht na, hielden alle onderdelen het droog.

Op vrijdag 12 april werden de Jumbo Kamphuis Koningsspelen georganiseerd. De feesttent was op 12 april nog niet geplaatst, maar met een beetje passen en meten kon iedereen terecht in het parochiehuis (achter de basisschool). Om 8.30 uur schoven 170 kinderen aan voor het Jumbo Kamphuis Koningsontbijt. Na een enerverende ochtend werden als lunch de traditionele broodjes knakworst geserveerd en vertrok de oudere jeugd weer naar het sportpark voor een voetbaltoernooi. Om 14.30 uur eindigde het programma en konden organisatie en deelnemers terugkijken op een geslaagde sportieve dag.

Op vrijdagavond 26 april stond voor de derde keer in successie de Nikki’s Oranje Pub quiz op het programma. Er had zich een record aantal teams opgegeven en daarnaast werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om je team voor aanvang van de quiz aan te melden. Team ‘Liverpool’ ging met de winst, een fraaie beker, medailles en waardebonnen van Nikki’s naar huis. De Pub Quiz ging naadloos over in de feestavond. De muziek werd verzorgd door Party D.J. Marcel Reimink en het bleef nog lang erg gezellig in de feesttent achter de molen.

Koningsdag (zaterdag 27 april) begon met een Oranje fietstocht en, helaas, minder fraai weer. Hierdoor viel de fietstocht van 27 kilometer letterlijk in het water. Slecht een handje vol mensen trotseerde het weer om de fraaie route te fietsen. In de feesttent was het ondertussen een stuk beter uit te houden. Hier werd voor de kinderen een Oranje Kinderbingo georganiseerd. Een groot aantal kinderen en aanverwanten speelde fanatiek mee voor de fraaie prijzen.

Om 12.30 uur startte de Oranje optocht vanaf het kerkplein. Tijdens de optocht bleef het gelukkig droog, maar veel kinderen (lees: ouders) hadden rekening gehouden met minder fraai weer. Het aantal deelnemers van showorkest Polyhymnia overtrof dit jaar het aantal deelnemende kinderen. Dit mocht de pret niet drukken, en het werd toch weer een kleurrijke optocht met veel enthousiaste toeschouwers.

Als hoofdprogramma werd er weer een ouderwetse Oranje zeskamp georganiseerd. Er hadden zich maar liefst 9 teams opgegeven. Na de samenvoeging van Sterrenbos Oud en Sterrenbos Jong bleven er 8 teams over, waaronder een voltallig damesteam, de Pink Lady’s. Nadat de teams door de presentatoren Vincent Nijhout en Alfons Middelkamp waren voorgesteld, kon het spektakel beginnen. Het ging er sportief en op zijn tijd fanatiek aan toe.

Met name de kamelenrace, water met een emmer op de rug overbrengen, en het met en katapult wegschieten van waterballonnen waren spectaculaire onderdelen. Winnaar van de competitie werd team Sterren dat, door een ruime mix van oud een jong, bij ieder onderdeel de juiste samenstelling kon opstellen.

Na afloop van het middagprogramma werd de nieuwe dorpsvlag onthuld. Deze vlag is ontworpen in het kader van het 250 jarig bestaan van Hoonhorst (in 2020). De opdracht was om een vlag te ontwerpen, die de eenheid van het dorp symboliseert, en bij iedere feestelijke gelegenheid (en dus niet uitsluitend tijdens het 250 jarig bestaan) in top kan. De Oranjevereniging is gevraagd om de nieuwe vlag te gaan voeren en de distributie te verzorgen. Na het strijken van de oude vlag door Gerrit Nijdam was het aan burgemeester Erica van Lente om, uit handen van Jarno Dingerink en Marian Spin, de nieuwe dorpsvlag te hijsen.

Om 16.30 uur begonnen veilingmeesters Andre Kleinherenbrink en Gerrit Nijdam de ludiek veiling. De veiling was een gezamenlijk initiatief van de Oranjevereniging, De Bergruiters en toneelvereniging Kolde’r’. De opbrengst is voor de organisatie van de festiviteiten rondom het 250 jarig bestaan van Hoonhorst in 2020. Vlak voor de aanvang begon het flink te regenen, dus de tent was nokvol. Er werd fanatiek geboden op de 15 kavels, waaronder fraaie voetbalkaarten, een ballonvaart en een dag de beschikking over een Porsche met chauffeur. Na afloop kon voorzitter Wim van Lenthe het fraaie bedrag van € 2.155,- overhandigen aan Marian Spin van de werkgroep Hoonhorst 250 jaar.

Na de veiling startte D.J. Ronnie Lubberts zijn muziekinstallatie op en werd er, onder het genot van een drankje en een hapje van de BBQ gezellig nagezeten.

Op zondagmiddag 28 april stroomde de tent vol met een grote afvaardiging van

Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren. Niet veel later volgden vele, vele 50 plussers. We kwamen stoelen tekort. Wij beloofden en gezellige middag en het werd een gezellige middag. De polonaise werd spontaan ingezet en er volgde toegift op toegift. De 50 plussers, het koor én de organisatie genoot met volle teugen.

Om 20.00 uur werd voor de volwassenen de Oranje Bingo georganiseerd. De tent zat afgeladen vol en er waren niet minder dan 45 serieuze prijzen te verdelen. Spreekmeester Robert Nijhout hield de deelnemers bij de les en twee uur later ging het overgrote deel van de aanwezigen, al dan niet met prijs, naar huis.

 

Iedereen bedankt !

Hierbij willen wij iedereen, en met name de deelnemers, sponsoren en vele vrijwilligers heel erg bedanken voor de bijdrage aan weer een erg geslaagd Oranjefeest.

Graag tot volgend jaar !

!!  Niet afgehaalde prijzen !!

(af te halen bij Iwan Hulsman, Esakkers 41 in Hoonhorst)

Blauw 261       1 minuut gratis winkelen AH Dalfsen

Blauw 474       bonnen van de roze dames, De Goede Keuze en Madrid.

Roze 422        boodschappentas AH Heino

 

 

 

Foto's 6
Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Terugblik Oranjefeest 2019 in Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: