Vrijwilliger van de maand mei 2019: de heer van Bussel

Vrijwilliger van de maand mei 2019: de heer van Bussel

ANKUM – Om de verschillende aspecten van het vrijwilligerswerk en het belang ervan te belichten, wordt door het Vrijwilligerspunt Dalfsen elke maand een vrijwilliger van de maand geselecteerd. Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is een onderdeel van SAAM Welzijn. De Vrijwilliger van de maand mei 2019 is de heer Van Bussel.

De heer Van Bussel woont inmiddels zo’n 53 jaar in Dalfsen en is al ruim 40 jaar actief als vrijwilliger in het dorp.

Zijn “carrière” als vrijwilliger begon ruim 40 jaar geleden met de oprichting van Plaatselijk Belang Ankum, waarbij hij betrokken was. De toenmalig voorzitter, de heer Van Lenthe, kwam helaas te overlijden. Een jaar na de oprichting van PB Ankum werd de heer Van Bussel benoemt tot voorzitter. Deze functie heeft hij 10 jaar lang met heel veel plezier vervult. Het hoogtepunt van deze 10 jaar was toch wel de realisatie van het tunneltje onder de Hessenweg. Hier heeft PB Ankum al die jaren voor gestreden dus het was zeker de kroon op het werk!

Daarnaast heeft de heer van Bussel ook altijd hand- en spandiensten verricht voor Pb Ankum, zoals het opbouwen van de jaarlijkse meerkamp in Ankum. Vaak deed hij dit samen met Herman Kampman, 2 mannen uit de bouw.

Daarna was de heer Van Bussel 10 jaar lang (+ 2 jaar ad interim) actief binnen het bestuur van de R.K. Kerk in Dalfsen. Ook maakte hij deel uit van de commissie ‘kerkrenovatie’. De heer Van Bussel heeft altijd een eigen aannemersbedrijf gehad en was met die achtergrond de aangewezen man om de kerkrenovatie te begeleiden.

Inmiddels vervult de heer Van Bussel geen bestuursfuncties meer, maar de voortrekkersrol zit hem nog altijd in het bloed, De afgelopen jaren zijn de heer en mevrouw Van Bussel vaste bezoekers van de Ouderensoos in Ankum. Hier regelde de heer Van Bussel ook altijd de Koersbal en hield de scores bij. Helaas is de Koersbal in Ankum onlangs opgedoekt vanwege te weinig animo. Het bezoekersaantal van de Ouderensoos Ankum is de afgelopen jaren steeds verder teruggelopen, wegens verhuizingen en helaas ook overlijden. ‘Jammer, want het is een gezellig clubje’, aldus de heer Van Bussel. Nieuwe aanwas is van harte welkom. ‘Als we mensen vragen mee te gaan, zeggen ze vaak dat ze er nog niet aan toe zijn. Maar als je te lang wacht, dan kun je misschien niet meer’, vervolgt de heer Van Bussel. Om de twee weken is er op dinsdagmorgen een gezellig samenzijn. Er wordt gekaart en Rummikub gespeeld. En bij voldoende belangstelling kan de koersbal altijd weer opgestart worden.

Iedereen is welkom bij de Ouderensoos Ankum op dinsdagochtend van half 10 tot half 12 in het Verenigingsgebouw Ankum, Vossersteeg 26.

De heer Van Bussel heeft zich altijd met veel plezier ingezet als vrijwilliger, ondanks zijn drukke leven als zelfstandig ondernemer. Volgens de heer Van Bussel kan iedereen wel iets doen; ‘We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en je wordt pas ḕcht enthousiast als je er mee bezig bent’. ‘De eerste stap is vaak het moeilijkst, maar je moet het gewoon ervaren’, aldus de heer Van Bussel.

Tekst en foto: Eva Salari

Artikel delen: