Yvonne Linthorst is bekende Nederlander aan het worden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Yvonne Linthorst is bekende Nederlander aan het worden

DALFSEN – LEMELERVELD – Plaatsgenoot Yvonne Linthorst (Lemelerveld gem. Dalfsen) is nu volop in het nieuws vanwege haar schilderkunst en met name over de schilderijen die ze heeft gemaakt van mensen van de rockgroep Normaal, waar ze grote fan van was ( en eigenlijk nog is, prachtige muziek!) .Ze heeft heel wat concerten afgelopen om deze groep te treffen.

Ook is ze aan het schilderen geslagen door leden van deze band te schilderen. Onder andere Bennie Jolink (zie foto) Ik heb deze groep regelmatig getroffen bij de Olde Bakker hier in Dalfsen waar Martin Jansen toen de uitbater was.

Waar het nu om gaat in dit verhaal is dat daarna de vraag kwam of ik de 2014 overleden bandlid Jan Manschot zou willen schilderen. Jan is overleden aan kanker. Yvonne vind KWF een goed doel, vandaar dat ze medewerking heeft verleend dit prachtige schilderij te maken, het is geen kleintje, maar liefst 100 bij 140 cm. Dit schilderij wordt in cafe Tol in Zelhem geveild. Yvonne hoopt dat ook Dalfsenaren daar naar toe gaan om een flink bod te doen voor dit goede doel. De veiling is op zaterdag 25 mei.

Hierdoor krijgt haar werk en talent natuurlijk ongekende aandacht, want iedereen wil graag over haar schrijven. Het zal mij niet verbazen als vandaag of morgen de eerste TV camera’s op haar gericht worden.

Werk in opdracht, ja graag
Naast mijn vrije werk maak ik ook veel schilderijen in opdracht. Veel van het werk dat je ziet op mijn site is voor iemand gemaakt. Redenen waarom mensen een schilderij door mij laten maken zijn heel divers. Denk hierbij aan: een portret van een huisdier, of om iets te geven als een cadeau voor een bruiloft, een bijzonder aandenken van een overleden dierbare ( zoals nu dus met Jan Manschot,) of gewoon iets leuks voor in je huis om je zelf eens te verwennen.
Met een schilderij van Yvonne bent u verzekerd van originaliteit. Zij legt heel veel gevoel in haar werk en heeft veel aandacht voor details.
Je kan meer over haar gewaar worden door op haar website te kijken en dat kan via deze link.

Zaterdag 25 mei hebben de mannen van de Hokerbrigade Lievelde & vrienden weer een verzamelmarkt georganiseerd bij Cafe de Tol.

Veiling van bijzondere Normaal items voor het KWF.

Ook live muziek met gastoptredens van de Hakviolen, Kistje Kearls, Jan-Wilm Tolkamp en The Marshalls.

Al met al beloofd het wederom een mooie dag te worden!!

Tot de 25e..!!

Kinderen tot 12 jaar gratis

Foto's 3
Yvonne Linthorst is bekende Nederlander aan het worden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Yvonne Linthorst is bekende Nederlander aan het worden
Artikel delen: