Expositie  in Anjerpunt Hoonhorst - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Expositie  in Anjerpunt Hoonhorst

HOONHORST – Expositie  van de in Hoonhorst geboren Tonny Verhoeven  – Tijhaar en Herma Borsboom in Anjerpunt Hoonhorst. In de maanden mei en juni exposeren Tonny Verhoeven en Herma Borsboom-Tijhaar hun schilderijen in de serie “Kunst uit het Vechtdal”.

Ruim vijftien jaar geleden gingen de twee vriendinnen schilderlessen volgen bij Maria Arts in Ommen. Dat is hen zo goed bevallen dat zij, nadat Maria Arts verhuisde, een aantal jaren lessen hebben gevolgd bij Gijs Dragt. Bij hem hebben zij kennis gemaakt met verschillende technieken. Sindsdien zijn zij enthousiast blijven schilderen en vertrouwden zij uiteindelijk hun werken toe aan de buitenwereld. In het Anjerpunt tonen de beide exposanten kleurrijke schilderijen in acrylverf en gemengde techniek. Herma Borsboom, geboren en getogen in Hoonhorst, schildert soms abstract, maar veelal figuratief. Altijd met een gedrevenheid en de wil om het idee tot een eigen creatie te maken, waarbij zij het experiment niet schuwt. Haar schilderijen kenmerken zich door warme kleuren, in goede harmonie samen gebracht.

Ook Tonny Verhoeven, al ca vijftig jaar Dalfsenaar en met Hoonhorster roots, laat door kleurgebruik en materialen harmonie in het werk ontstaan. Haar werk is kleurrijk geschilderd in gemengde techniek met verschillende thema’s. De natuur vormt hierbij een belangrijke inspiratiebron. Daarnaast schildert zij graag dieren en/of abstracte composities.

Openingstijden expositie: ma: 13.30 – 17.00 u, di t/m zo: 10.00 – 17.00 u

 

Foto 1
Artikel delen: