Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19

DALFSEN – Het is ze gelukt! Het eerste team van De Trefkoele dat na afloop van de competitie als tweede eindigde van het district Zwolle en omstreken verschafte zich daarmee een ticket voor deelname aan de gewestelijke kampioenschappen Noord-Oost Nederland.

Zaterdag werd in Daarlerveen in een tussenronde beslist wie door zou mogen gaan naar de finale van het gewest. En die tussenronde wisten ze met goed spel winnend te doorstaan. Van de 12 te verdienen wedstrijdpunten (2 per gewonnen partij) wisten ze maar liefst 11 punten binnen te halen. 5 overwinningen en één gelijkspel. In de eerste partij was Midwolda ’79 de tegenstander. Als team moesten ze 200 caramboles maken. Dat deden de mannen van de Trefkoele in 67 beurten met een team-gemiddelde van 2.985 en een hoogste serie van 20 die Harry Onderdijk mocht laten noteren in zijn partij tegen Hemmo Starke.

Onderdijk had in 24 beurten zijn 80 te maken caramboles al bij elkaar. Een fraai gemiddelde van 3.333 dus. In de tweede partij wist Evert Jan Holsappel ook met uitstekende cijfers te winnen van Alexander Hulshof. Holsappel had maar 17 beurten nodig voor de 60 caramboles die hij moest maken. En dat komt neer op een fraai moyenne van 3.529. Derde man in deze partij was Wim Flierman. Ook hij pakte de twee te verdienen winstpunten. In 26 beurten wist hij zijn partij tegen Ricardo Feeburg winnend af te sluiten. Toen had Flierman zijn 60 te maken caramboles op het scorebord staan. Een goed gemiddelde van 2.307.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Aahoes 1. In deze partij was Evert Hulleman tweede man in plaats van Evert Jan Holsappel. Nu moest het team samen 210 caramboles maken. En ook die klus werd met duidelijke cijfers geklaard. Het team had slechts 65 beurten nodig wat neerkomt op een team-moyenne van 3.230. En het was weer Harry Onderdijk die met 19 gemaakte caramboles in één beurt de hoogste serie mocht laten noteren. In de openingspartij nam Onderdijk het op tegen Jacco Stielstra die 90 caramboles moest maken. Beide spelers waren in topconditie. Want al na 21 beurten had Onderdijk zijn 80 te maken caramboles bij elkaar. Een moyenne van 3.809 dus. Stielstra, die met een moyenne speelde van 4.095, kwam maar 4 caramboles tekort.3

Hij maakte zelfs de hoogste serie van de dag: 23. Een gelijk opgaande partij was het zeker, maar de eerste twee winstpunten waren binnen. De tweede partij werd gespeeld tussen Evert Hulleman en Jos Schlimbach. Hulleman moest 70 caramboles maken en Schlimbach 65. Deze partij was geen topwedstrijd maar wel bijzonder spannend. Toen Schlimbach een serie van 16 maakte leek het er op dat Hulleman aan het kortste eind zou trekken maar in de 28e beurt werd het toch nog een gelijkspel. Het gemiddelde van Hulleman bedroeg 2.500.

In de laatste en derde partij ondervond Wim Flierman heel weinig tegenstand van Richard Dooren. Natuurlijk, er stond druk op deze partij, maar daar kon Flierman kennelijk beter mee  om gaan dan Dooren. Want hij speelde een klasse partij. In 16 beurten had hij zijn 60 te maken caramboles al op het scorebord staan. Een moyenne van 3.750 dus en een mooie serie van 15 waren cijfers waarmee hij nog eens twee winstpunten pakte voor zijn team. Tegenstander Dooren kwam niet verder dan 19 van de 55 caramboles die hij moest maken. En nu op naar Groningen waar op 25 mei zal worden uitgemaakt wie als winnaar van het gewest door mag naar de landelijke finales.

 

 

HHH

Foto 1
Artikel delen: