SV Dalfsen doet wat het moet doen: Winnen! - Foto: eigen geleverde foto

SV Dalfsen doet wat het moet doen: Winnen!

DALFSEN – SV Dalfsen speelde vandaag een uitwedstrijd in Assen tegen de plaatselijke FC. Bij winst van Dalfsen en verlies van concurrent Lemelerveld gloorde het kampioenschap. Lemelerveld speelde gelijktijdig een lastige uitwedstrijd in Dedemsvaart en de ontwikkelingen bij deze derby werden door Dalfsen nauwgezet gevolgd.

Dalfsen startte gretig en kreeg gelijk een aantal goede kansen maar Sjoerd Klarenbeek kopte naast en een schot van Joren Rietman stuitte op de Asser goalie. Ook FC Assen deed wat terug maar echt gevaar leverde dit niet op. In de 9e minuut spatte een schot van Joren Rietman op de lat uiteen waarbij Luc van der Vegt attent reageerde en de 0-1 in de rebound binnentikte, 0-1. Niet veel later werd de openingstreffer gevolgd door een lekkere goal van Jeroen Kamphuis, notabene op zijn verjaardag en tevens zijn 100e goal in dienst van SV Dalfsen. De druk van Dalfsen bleef groot op het doel van Assen en dit leidde in de 29e minuut tot een strafschop die onverbiddelijk werd binnen geschoten door Sjoerd Klarenbeek. Ondertussen had Dedemsvaart gescoord en was Dalfsen dus virtueel kampioen! Echter voor rust maakte Lemelerveld gelijk zodat het draaiboek weer even in de kast kon.

Dalfsen rustte met een comfortabele 0-3 tussenstand en pakte na de thee de draad weer relaxed op. De wedstrijd kabbelde voort terwijl Dedemsvaart een kwartier voor tijd weer op voorsprong kwam. Zou het dan toch gebeuren, angstvallig werden de berichten uit Dedemsvaart gevolgd terwijl de wedstrijd in Assen inmiddels gespeeld was. Echter Lemelerveld kreeg in de 90e minuut een penalty (2-2) en scoorde even later de 2-3 in Dedemsvaart zodat Dalfsen nog een week moet wachten op een eventueel kampioenschap.

Volgende week zondag speelt Dalfsen thuis tegen SC Erica en bij winst is Dalfsen kampioen van de 2e klasse. U bent van harte welkom om deze wedstrijd met ons mee te beleven, aanvang 14.00 uur op Sportpark Gerner.