Jaarvergadering vrienden van Dalfsen - Foto: Geert Bistervels
Foto: Geert Bistervels

Jaarvergadering vrienden van Dalfsen

DALFSEN – De Vrienden van  Dalfsen hebben afgelopen maandag weer hun jaarvergadering gehouden. De gebruikelijke punten werden afgerond. Het financieel jaarverslag zag er weer gezond uit met een ledenaantal van 228 blijft het mooi stabiel. Wel zal gezocht moeten worden naar een oplossing om meer jongeren aan te trekken.

Vanuit de zaal kwam een voorstel om geen grote geldbedragen op te sparen, maar te investeren. Komend jaar zal er geïnvesteerd worden in een zwaluwentil. Bedoeld is die te plaatsen op de Vechtvliet. Het bestuur heeft in Limburg bij een leverancier een mooie til gezien, doch vanuit de zaal kwamen twee voorstellen om te kijken of die in de regio ook gemaakt kunnen worden. Bv Leerschool De Enk te Lemelerveld of in Zwolle bij een werkplaats voor gehandicapten.

Het plan Centrumvisie blijft aandacht vragen, oa de auto toegankelijkheid van met name vracht- en besteldiensten. Er blijken dagelijks ontelbare auto’s van DHL en andere bezorgdiensten door het centrum te kruisen, hoe kan dit anders. In oktober volgt er weer een stamtafelbijeenkomst, gericht op de centrumvisie.

Het bestuur deed nog een oproep samen op zoek te gaan naar een voorzitter. Op dit moment neemt het bestuur wisselend de voorzitterstaak over wegens het ontbreken van een voorzitter.

Na de pauze vertoonde Theo Feijen een zeer interessant onderdeel van zijn werk als vrijwilliger voor de Rosengaaerde, hij heeft er mede voor gezorgd dat bewoners in de therapiezaal  middels een scherm op een fiets Dalfsen kunnen bekijken, de film draait alleen draait als de fiets in beweging is. Deze film is afgelopen jaar opgenomen en gaat door een groot gedeelte van het oude dorp en langs de noordkant van de Vecht. Het geeft voor dementerende ouderen veel rust en herkenning en zoals Theo aangeeft, je ziet de mensen weer genieten. Wat een geweldig werk van deze stichting.

Foto’s Geert Bistervels

 

WvdV

Foto's 2
Jaarvergadering vrienden van Dalfsen - Foto: Geert Bistervels
Foto: Geert Bistervels
Artikel delen: