Nieuw theaterseizoen De Stoomfabriek smaakt naar meer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuw theaterseizoen De Stoomfabriek smaakt naar meer

DALFSEN – In het nieuwe theaterseizoen maken zowel grote als kleine namen hun opwachting in Theater De Stoomfabriek. Immers, om groot te worden moet je nu eenmaal klein beginnen. Bij de kindervoorstellingen bijvoorbeeld. Zoals daar zijn VET Kindercabaret, De Gruffalo van theatergezelschap Meneer Monster, de Dribbel minishow en Agent en Boef.

Cabaret is een terugkerend thema in De Stoomfabriek. Lonneke Dort, cabaretière, kleinkunstenares en deelnemer aan De Slimste Mens, maakt haar opwachting en dat geldt ook voor Alex PLoeg (Klikbeet) en het cabaretduo Matroesjka. Een edele theaterdiscipline en daarmee is waarschijnlijk ook verklaard waarom de programmeurs hebben gekozen voor het paardencabaret van M.K. de Manvan. Namen om te onthouden. En wat te denken van Ernest Beuving, Angela Groothuizen, Joris Linssen, Charlotte Haeson, Esther Groenenberg, Michael Prins (winnaar van het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter) of de tributeband Sound of Silence met The Story of Simon & Garfunkel? Zelfs revue staat op het programma. Het Twentse gezelschap Gewoon Aans staat op de planken met Kiek oet, een voorstelling die staat als een huis, terwijl Debby Petter een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog houdt over geluk. Wat is geluk, wat is echt en bestaat er zoiets als echt geluk? En Stephanie Struijk komt. Zij speelt en zingt liedjes van zichzelf en anderen.

Klassiek is traditiegetrouw ruim vertegenwoordigd. Violiste Carla Leurs en pianist Jeroen van Veen komen naar Dalfsen, net als en het Matangi & Viride Kwartet, bestaande uit gevestigde namen en musici die aan het begin van hun carrière staan.

Het theaterseizoen 2019-2020 van De Stoomfabriek smaakt naar meer. Kijk voor het volledige overzicht op www.theaterdestoomfabriek.nl. Reserveren is mogelijk!

Rockmusical op herhaling

Maar voordat het nieuwe seizoen losbarst staan er nog enkele voorstellingen op het programma waaronder de rockmusical Old man on the front porch, een productie van Dalfsenaar Henri Grootenhuis. In november vorig jaar beleefde de musical z’n première in De Stoomfabriek en de zaal was stijf uitverkocht. In een paar dagen welteverstaan. Een unicum, zeker voor een lokaal initiatief. Welnu, om al die mensen tegemoet te komen die vorig jaar achter het net visten toen ze een kaartje wilden kopen, komen de muzikanten nog een keer bij elkaar om het ongelooflijke verhaal te delen over een muzikale katoenplukker en zijn cigar box gitaar. Zaterdag 25 mei is de speeldatum. Aanvang: 20.00 uur.

Met zijn straatmuziekband The Boothill Stompers, een aantal gastacteurs, danseressen en zijn cigar box gitaar band The New American Farmers, neemt Henri Grootenhuis het publiek mee op een muzikale ontdekkingstocht waarin glansrollen zijn weggelegd voor een katoenplukker, een bezemsteel en een oude sigarendoos. Henri schreef het verhaal zelf, het decor werd gebouwd door de creatieve geesten van het Dalfser Kunstlokaal en een handvol vrijwilligers en voor de rest was het gewoon heel veel repeteren en vooral lol hebben.

Old man on the frontporch is een rockmusical vol zang, dans, muziek, grappige sketches en de geur van versgeplukt katoen en illegaal gestookte moonshine. Gaat dat horen, gaat dat zien. Zaterdag 25 mei in het theater aan de Vecht.

Kaarten via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Figuranten gezocht

De filmcommissie van theater De Stoomfabriek laat een nieuw introfilmpje maken voor de filmavonden. Voor het filmpje, dat wordt gemaakt door studenten van Deltion College, zijn we op zoek naar een aantal figuranten.

Heb je altijd al willen figureren op het filmdoek? Dan is dit je kans. We zijn op zoek naar theaterbezoekers van verschillende leeftijden en geslacht. De opnamen moeten nog worden gepland, dus daarin is enig overleg mogelijk.

Aanmelden kan via de email naar Mark Boiten: garcondix@kpnmail.nl

Artikel delen: