Manon Flier vertelt in het Verhalencafé van De Spil - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Manon Flier vertelt in het Verhalencafé van De Spil

NIEUWLEUSEN – Oud-volleybalster Manon Flier vertelt op woensdagavond 29 mei over haar internationale carrière en haar begintijd als volleybalster bij Flash Nieuwleusen. Zij doet dat tijdens het maandelijkse VerhalenCafé in kulturhus De Spil.

De geboren Nieuwleusense (nu 35) groeide uit tot een van Nederlands bekendste volleybalspeelsters. Ze staat met 430 interlands op de tweede plaats van de lijst met recordinternationals en was jarenlang een vaste waarde voor het nationale team. Daarnaast bouwde ze een internationale carrière op. Naast diverse Nederlandse clubs – waaronder Martinus uit Amstelveen, waarmee ze meermalen landskampioen werd – speelde Manon voor verschillende Italiaanse topclubs (het walhalla van de volleybalsport), en later voor teams in landen als Japan, Azerbeidzjan en China. In de laatste jaren van haar carrière legde ze zich toe op beachvolleybal, waarin ze met Marleen van Iersel een duo vormde.

Ze vertelt in het Verhalencafé uitgebreid over haar jeugd in Nieuwleusen, haar eerste contract als vijftienjarige speelster bij Volco Ommen, haar sportieve carrière en haar huidige activiteiten. De avond vindt plaats in het Grand-café van De Spil en begint om 20.00 uur. Vooraf en in de nazit vindt er een muzikale invulling plaats door de damesgroep ‘4Tune’!

Belangstellenden kunnen in een korte pauze vragen op papier zetten, die dan aan Manon Flier worden gesteld. Na afloop is het grand-café nog open voor de informele nazit. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

Artikel delen: