Jongerenplek in Lemelerveld: hoezo participatie?

DALFSEN – De CDA-fractie is zwaar teleurgesteld dat een raadsmeerderheid afgelopen maandagavond heeft gekozen voor een (jongeren)ontmoetingsplek op het Kroonplein. Verschillende locaties werden de afgelopen periode in beeld gebracht en gewogen, waarbij de locatie Kroonplein als eerste afviel: minst favoriet onder jongeren, negatief advies van de politie en niet passend in het straatbeeld.

De afgelopen jaren is het Kroonplein opnieuw ingericht en zijn alle Lemelervelders onlangs in de gelegenheid gesteld mee te denken over de aanpassing van het plein in verband met veiligheid en meer groen. Over een ontmoetingsplek voor jongeren is er nooit gesproken.

 

CDA-woordvoerder Roel Kouwen: “Om nu een ontmoetingsplek op het Kroonplein te realiseren, daarmee doe je de belanghebbenden tekort. Goede inpassing kost duizenden euro’s en de nodige tijd. De stalen constructie die eerder op het sportpark in Nieuwleusen stond, vinden wij niet passen op het Kroonplein. Bovendien sla je alle gesprekken over de herinrichting van het plein van de afgelopen jaren volledig in de wind. Het meest baal ik er nog van dat we het initiatief van deze groep jongeren volledig te kort doen: al jaren vragen ze niet meer dan een eigen plek in Lemelerveld om samen te komen. Het lijkt nu weer op de lange baan te worden geschoven.”

Ingezonden door CDA

Artikel delen: