Zilveren Anjer voor Ab Goutbeek (vervolg)

Zilveren Anjer voor Ab Goutbeek (vervolg)

DALFSEN – Vanmorgen heeft Prinses Beatrix de Zilveren Anjer aan Ab Goutbeek uitgereikt. In de grote zaal van het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam reikte Prinses Beatrix vanmorgen de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit aan 4 Nederlanders vanwege hun verdiensten op het gebied van cultuur of natuur. Onder hen Ab Goutbeek.

Hij kreeg de versierselen opgespeld vanwege zijn grote inzet voor de cultuurhistorie, archeologie, cartografie en natuur van Dalfsen en omgeving. Eerst werd in een mooi en treffend filmportret de persoon Ab Goutbeek, zijn ontwikkeling, motivatie en drive door hemzelf toegelicht. Daarna werden zijn verdiensten op heel veel vlakken nader toegelicht in fraaie bewoordingen. De Leonardo van het Vechtdal, de intermediair tussen wetenschappers en bevolking, historicus, bioloog, archeoloog, schrijver van boeken, van artikelen voor Rondom Dalfsen, bevlogen spreker tijdens lezingen waren kwalificaties die de revue passeerden. Nadien volgde een geanimeerde receptie waarbij de Prinses in gesprek ging met onder meer de familie Goutbeek en de familie van de andere laureaten. Ook burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag waren aanwezig, net zoals vrienden en een delegatie van de Historische Kring Dalfsen (HKD) , waarvan Ab één van de oprichters is.

Ab eb Tiny Goutbeek waren uit voorzorg al een dag van tevoren naar Amsterdam afgereisd; hun familie, vrienden en de HKD’ers arriveerden na veel oponthoud door files net op tijd bij het Paleis. Tijdens de terugreis kreeg Ab namens de HKD een boek aangeboden, dat alle artikelen bevatte die hij in de loop van de laatste 30 jaar voor Rondom Dalfsen heeft geschreven.
Een heel bijzondere dag om mee te maken. Maar Ab was blij toen de bus weer aan de goede kant van de IJssel aangekomen was.

(foto: © Jorrit Lousberg / Prins Bernard Cultuurfonds en Jan Sibelt)

 

Video 1
Video: Ab Goutbeek | Zilveren Anjer 2019
Foto's 4
Zilveren Anjer voor Ab Goutbeek (vervolg)
Zilveren Anjer voor Ab Goutbeek (vervolg) - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Zilveren Anjer voor Ab Goutbeek (vervolg) - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: