Uitleg bouwtekeningen en voederplankje Timmeren - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitleg bouwtekeningen en voederplankje Timmeren

NIEUWLEUSEN – De kleuters van groep 1& 2 van De Wegwijzer in Nieuwleusen zijn bezig geweest met het project Bouw! Afgesloten met een rondleiding bij Aluvo kozijnen en bouwbezoek bij Vechtdal bouw. Maandag en vorige week dinsdag heeft Alex Brinkman van Bouw Studio Nieuwleusen uitleg gegeven over bouwtekeningen.

In de klas uitleg gegeven over bouwtekeningen welke Bouw Studio Nieuwleusen vervaardigd en het nut daarvan voor de bouwplaats en de klant. Daarna per klas in 4 groepen aan de slag gegaan in de tot werkplaats omgetoverde voetbalkooi.
We gingen een vogel voeder plankje maken voor in de tuin, deze van fijn bezaagd onbehandeld sibirisch lariks (douglas) kan een lange levensduur hebben, echter de kinderen en de hulpouders waren zo stevig aan het timmeren dat dit houtsoort erg splijt gevoelig bleek te zijn. Mooi kachelhout… , maar er waren plankjes genoeg.

We waren nodig:
hamers, potloden, boren en schuurpapier. Vooral de hamers waren door de kinderen zelf thuis al opgezocht. Een enkele ouder moest de vrijdag-middag hamer (met bier opener) zelfs een poosje missen.
Werkwijze: schuren, gaten boren, plankje erop timmeren, stokjes in de gaten timmeren en het voeder potje vast zetten.
Vooral het boren en timmeren vonden de kinderen geweldig om “deels”zelf te doen. Op enkele extra gaatjes in de werkbank na geen rond slingerende boormachine of hamer gezien. Met vaste hand en flinke dosis aandacht bleven de pleisters gelukkig bespaart.
Al met al een leerzame activiteit met leuke herinneringen aan de project weken: Bouw!

Artikel delen:
Foto's 2
Uitleg bouwtekeningen en voederplankje Timmeren - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto